Första advent

Godmorgon! Idag är det första advent och klockan är halv åtta. Har sovit 4 timmar i natt, på soffan. Var omöjligt att sova i sängen så jag tog mitt pick och pack och lade mig i soffan. Visste inte riktigt om jag skulle försöka sova eller om jag skulle sätta mig vid datorn eller se nått på tv. Men när Theo la sig på mig så då var det bara att vila vidare. Soffan är något mjukare än sängen och lite smalare så det var inte så lätt att vända sig de gånger man skulle göra det. Men somna gjorde jag tillslut och vaknade vid 6-tiden. Då gick jag in till sambon igen, men ingen fortsatt sömn blev det. Hungrig och ja jag vet inte. Sitter nu här, har ätit en clementin och har grus i ögonen. Är trött men sova? nej det går inte. Ska lägga mig kl 8 igen och försöka. Om inte får jag väl hitta på något och lägga mig 1 timme senare idag.

Idag blir det premiär på den 2:a julskinkan denna vinter. Gjorde iordning den igår och ska äta den till frukost idag. På vörtbröd. Så gott... och så varm choklad till. Det är väl något va? Inte ofta man får äta julskinka så det är bara att passa på nu när det är runt julen.
Och senare ikväll så kommer BR och H hit för adventsfika. Lussebullar, pepparkakor, varm choklad, glögg... och tända ljus. Det blir trevligt skulle jag tro. Hoppas Theo är inne så får han leka lite med Mia med, det är deras tax.

Släppte ut Theo vid 6 idag, några minuter senare vill han in. Varför? Jo, det snöar ute, och det är blötsnö... haha... undrar när han vänjer sig vid det då, eller om han kommer vara innekatt i vinter.

Lördagskväll

Ja, här sitter man. Ont och det trycker neråt. Inte bekvämt alls. Skulle önska att något var på G men det tvivlar jag starkt på. Hoppas verkligen vattnet får först så man vet säkert. Men ja, man vet nog när värkarna kommer med. Hoppas jag! Borde inte gå att missa. Men om jag nu förväntar mig att det ska göra så himla ont... så kanske de inte gör så ont. Nej, jag hoppas vattnet går först. Önskedrömmar, och vad brukar hända med mina önskedrömmar? Jo...de förblir bara drömmar. Så vattnet kommer inte gå måndag/tisdag så pyret kommer ut på tisdag. Kommer få gå tiden ut, gå över beräknad förlossningsdatumet och gö över tiden.
Ska ta reda på hur det gör det här, om de sätter igång efter den 26:e december, eller om man får komma på koll och de väntar på att förlossningen ska starta själv. Ja... för om det är så... så kommer vi få ett barn nästa år. I januari. Tack för det säger jag då.

Nej...det jag önskar mest av allt just nu, är en god natts sömn. Kan jag få det åtminstone?

Två veckor

Ja... 14 dagar tills det är dags här i Norge. Men vill ha bebis nu! Eller nej, på tisdag vill jag ha bebis. Tillbringar delar av dagen på familjeliv och är med i en decembergrupp för oss som har bf då. Och några bebisar har ju redan kommit...gissa om man blir lite avis. En som blev född alldeles för tidigt, ett tvillingpar som kom ut i v.36 och så två till nu denna vecka. Får väl se vem som blir nästa... Jag anmäler mig frivilligt, men det är det flera som gör. Haha..nej jag ska ha mitt pyre på tisdag. Tänk om jag skulle få det då? Vad lycklig jag skulle bli och jag tror mormor skulle bli glad. En fin julklapp.

Nu ska jag duscha och sen får vi se vad som sker ikväll. Bordbjudna på fika hos svärföräldrarna. Ingen direkt höjdare men B verkar vilja dit och tror nog att han redan sagt ja så... Kan ju alltid välja att stanna hemma, men ännu en kväll i ensamhet - nej tack! Så det blir coockies i kväll gissar jag.

För övrigt blir inget som man planerar. Imorgon vill jag ha upp julsakerna och baka pepparkakor. Hoppas orken vill det med och att B inte tänkt ut något nu i sista stunden.

5 dagar kvar?

15 dagar kvar....  det är inte långt alltså. Men jag startade mina minus två veckor igår, då det är från den svenska terminen. Enligt Sverige så är det 13 dagar kvar. Men ja...det kan ju vara flera dagar med...så nedräkningen är ju inte helt hundra procentig. Men idag får pyret inte komma, för jag är ensam ända fram till midnatt. Så nej tack för idag. Imorgon vill jag inte heller för då är det julbord med jobbet. Och sen kan den ju komma, men helst på tisdag vill jag ha. Den 2 december skulle vara ett bra datum, eller hur morfar?
I så fall är det ju 5 dagar kvar... ja...det skulle passa fint det.


Uppdatering:
Julbordet är inställt.... pga för många med sjukdom. Suck jag som såg fram emot morgondagen.

Nu är det 17

Ja, nedräkningen fortsätter som vanligt.  17 dagar kvar till att det är beräknat att lillknodden kommer. Idag känns det som en bra dag, hittills i alla fall. Igår var det en bedrövlig dag. Likaså i söndags. Men jag har goda förhoppningar inför dagen. Ska få åka till bassängen och plaska med. Det blir skönt. Utan tränare är vi idag, men skönt att plaska ändå. Gillar verkligen att bada, och det gör mindre ont i vattnet. Hoppas bara att de har värmt upp ordentligt nu...det hade de inte gjort förra gången eller gången därföre. Visst, det var varmt, men inte tillräkligt som det brukar vara.

Här äts det clementiner/mandariner/satsumas i massor. Det är så gott. Tror jag har kommit in i en fruktperiod igen. Hellre frukt än mat. Vet inte varför men mat lockar mig inte. Inte all mat i alla fall. Få se vad det blir för mat idag. Säkert köttfärssås då sambon ska träna och vill äta snabbt när vi kommer hem. Men det får duga det med. Kan ju alltid äta clementiner efteråt. Tror faktiskt det är det som vi har hemma nu. Vad är det egentligen för skillnad på alla dessa tre? Ser ju likadana ut och smakar detsamma. Eller?

Inget internet

Ja, vad gör man när internet inte fungerar? Ingenting! Vet inte varför det inte fungerar, men fungerar det gör det inte. Inte heller telefonen fungerar så nått fel är det ju. Att det blåser som bara den utanför kan ju ha något med saken att göra. Vad vet jag?

Åt laxburgare till lunch idag. Det var ingen höjdare. Visst, det smakade lax om dem men njae… när inte ens B gillade det så särskilt, då är det illa. Fast det var ju mammas burgare. Hon köpte dem i lördags för att ta hem, men glömde det. Så vi åt upp dem för att senare köpa nya till henne. Meningen var laxkorv men det fanns inte, så det blev burgare istället. Nu har vi i alla fall smakat på dem och det blir nog inga fler gånger skulle jag tro.
Sen åkte jag till Björkelangen sykehjem, och lämnade in kort och hämtade mina inneskor och bevis på att jag jobbat där. Ny avdelningsledare var det med, och hon verkade väldigt trevlig och hjälpsam. Hälsade på syd och pratade lite med några i personalen där. De äldre mindes inte mig, men det var ju ett tag sedan jag var där och de är ju dementa så hade inte förväntat mig något annat heller. En kollega där ska/skulle ha barn nu i november och så fick jag höra att hon ska läggas in idag för att sättas igång. Övertid så det heter duga. NEJ, jag vill inte detsamma. Jag vill ha ut mitt pyre NU!

Kanske ska be B att boka den dära tiden hos homeopaten ändå imorgon. Kan ju inte skada att försöka. Och om det fungerar så kommer lillknodden på den dag jag vill – 2 december. Samma dag som morfar skulle fyllt år. Men då jag inte tror det fungerar så gör det ju inget om vi testar heller.

Annars då? I helgen hade jag besök av mamma och A. Mamma strök julgardiner som jag hängde upp. Mamma bakade lussekatter, A gjorde kycklingköttbullar, mamma lagade kalkonstek och jag, jag bara latade mig. Och utsliten blev jag med. Men det var trevligt att få besök och skönt att få hjälp med att stryka.
Skulle inte gått lika enkelt om jag gjort det själv. Det börjar bli tröttsamt nu. Behöver inte göra så mycket för att bli utsliten.

Idag blir det nog inte så mycket mer heller, B ska träna senare ikväll och sen är det lite på tv som jag vill se. Imorgon så är det bassänggympa igen, om jag kommer dit. På onsdag så kanske vi ska till Sverige och köpa resesäng till pyret. Passa på medans det är billigt. På torsdag är B borta hela dagen med bilen så då blir det väl att åka till förlossningen. Haha….eller bara vara hemma och ha det tråkigt. På fredag kväll är det julbord med jobbet och jag hoppas att jag kommer dit.
Till helgen så är det inte så mycket att göra än att slappa av och kanske ta en tur på ett köpcentra kanske. B måste köpa julklappar. Om pyret kommer denna vecka så blir det på torsdag eller fredag. Baraför att B är borta hela torsdagen så blir det då, och då kan jag inte vara med på julbordet som jag vill heller. Kommer pyret inte då, så kommer den inte denna vecka. Det är jag övertygad om. Vi får väl se vad som händer och sker.

Nu ska jag avsluta den här novellen så kanske det är någon som orkar läsa.

Nedräkningen fortsätter - 21 dagar kvar

Ja...undrar om jag kommer kunna skriva här varje dag framöver. Då vi tror att pyret kommer tidigare så kommer det bli avbrott någon dag. Men ska försöka skriva åtminstone varannan dag. För i helgen kommer det bli lite tid för att skriva på datorn. Mamma kommer på besök. Ska baka saffransbröd och förhoppningsvis hänga upp julgardiner. Sen vet jag inte vad det blir av med resten av tiden. Men tror knappast jag kommer sitta här så ofta. Och datorn kommer inte heller kunna stå på köksbordet då vi blir flera vid mattillfällerna. Och vardagsrumsbordet är för lågt... satt och slog in julklappar där igår och så ont jag fick efter det. Så, för min del blir det nog inte så mycket datatid. Men det är skönt, sitter här så ofta ändå på vardagarna så helgerna kan datorn få vila lite. :-)

Så på återseende på söndag eller måndag då.

22 dagar kvar och lite långtråkigt

Ja... dagarna går segt men denna vecka har ändå lyckats gå rätt fort. Fråga mig inte hur det gått till, men nyss var det måndag tyckte jag.
Blev utmanad på Facebook men lägger upp det här. Läser ni... så är ni också utmanade!

Regler: Du måste svara på alla frågor ÄRLIGT och sen utmana alla som läser detta.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Nej det är jag inte.
2. Är du lycklig?: Ja det är jag.
3. Är du uttråkad?: Just nu ja, men kommer nog inte bli det snart.
4. Är du ledsen?: Inte för tillfället nej, och som oftast inte.
5. Är du italienare?: Nej, skulle jag vara det?
6. Är du cooling?: Inte vad jag vet, och är det något att eftersträva?
7. Är du från irland?: Nej då, det är lugnt. Jag är från Sverige.
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Nej, de har aldrig varit gifta heller.

SJU SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Inte sann kärlek.
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja det har jag.
3. Har du någonsin tänkt på samma kille/tjej flera gånger under samma natt?: Ja, det har jag. Och han är jag tillsammans med också.
4. Har du gillat en kille/tjej utan att berätta det för honom/henne?: Ja det har jag.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Jadå, det har jag. Flera gånger.
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Om det varit en riktig hemlig beundrare så ska jag ju inte veta om det. Men ja, det har jag.
7. Vill du gifta dej när du blir stor?: Ja, numera vill jag det.

TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: Har inte bilddagboken så det blir då lunar.
2. Hår eller ögon?: Hellre ser jag än har hår på huvudet.
3. Katter eller hundar?: Katter, men hundar är också trevliga.
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få bästa vänner.
5. Tv eller internet?: Beror ju på vad som finns. Är det något att se på TV så är det tv som gäller. Annars sitter jag vid datorn.
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Helst ingendera, men måste jag välja något så blir det Coca-Cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Romantisk hemmakväll.
8. Pengar eller lycka?: Lycka!
9. Dag eller natt?: Dag som oftast
10. Msn eller mobil?: MSN

TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: Har inte försökt smita hemmifrån.
2. Brutit ett ben?: Nej det har jag inte. Peppar peppar...
3. Gjort nåt du ångrar?: Ja, det har jag. Och jag har ångrat saker jag inte gjort också.
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej du... det gör jag INTE.
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja det har jag.
6. Ätit en hel tårta?: Nej det har jag inte.
7. Gjort bort dig offentligt?: Det har jag säkert, frågan är om andra tyckt detsamma som mig.
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Nej.
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Ja floder.
10. Velat försvinna?: Ja det har jag.

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde?: Till mamma och berättade hur det gick hos barnmorskan.
2. Telefonsamtalet du fick?: Från Bent som sa att han var på väg att hämta mig.
3. Personen du var med?: Bent hos barnmorskan.
4. Roligaste grejen som hänt?: Det snöade ute igår om det räknas
5. Personen du smsade: Min älskade Bent.
6. Du skrev till på myspace? Har aldrig hänt
7. Du kommenterade? En kommentar på min status.
8. Du tillbringade natten med? Med Bent och Theodor.


Så... vad väntar du på. Kopiera och skriv in det som passar dig!!!

23 dagar

Nedräkningen fortsätter, sakta men säkert. Idag har varit en seg dag. Varit helt slut hela dagen och inte gjort någonting. Nu ikväll har vi varit in till Lilleström. Kollat i två barnbutiker och sen varit och handlat mat. Helt slut var jag efter första butikerna. I mataffären gick det bättre, men tog det rätt lugnt där med.
Nu sitter sambon och kollar på film, en gammal Indiana Jones film. Jag sitter här och chattar. Men ska snart sova eller vila framför tv:n jag med. Tror jag.

Imorgon är det dags för barnmorskan. Sen vet jag inte vad det blir resten av dagen.

24 dagar

Ja, idag öppnades första luckan. Men tror jag öppnade i fel ände. Skulle nog öppnat lucka 24 först för att nedräkningen skulle bli bättre. Men ja...få se om jag ändrar mig imorgon och öppnar bakifrån, så får lucka ett vara tom. B tänker inte använda sin kalender till syftet som den inhandlades. Han är så inställd på att pyret kommer innan novembers slut så varför börja med kalendern som han ändå bara hinner öppna någon lucka på. Nej, han tänker använda den till sitt egentliga syfte, som adventskalender. Ja, jag tror nog att jag får öppna hälften av luckorna åtminstone. Tänker inte föda innan 1 december. 2 december får pyret mer än gärna komma. Men inte förr!
Den 28:e november ska jag på julbord och jag vill vara pigg och på allerten för att orka med det. Så inga födselplaner för mig då inte! Eller innan... annars får man ju bara dit och visa upp pyret. Men sen blir det nog för mycket för den lille. Så nej... inte innan 1 december!

25 dagar kvar

Idag är det 25 dagar kvar till beräknad födsel här i Norge, i Sverige så är det 23 dagar. Men eftersom jag ska föda här så får det blir nedräkning från detta lands räknesätt.
Har köpt chokladkalender som första luckan ska öppnas imorgon. Och så får vi se om vi hinner äta upp hela kalendern eller inte innan pyret kommer.
Börjar bli lite less nu på att gå runt tjock och otymplig. Även om jag är "sprek" för att vara höggravid men vaddå? Kan väl inte stanna upp för att jag har en melon som mage heller. Var i Charlottenberg i lördags och Bs mormor tyckte jag var sprek. Men det var så mycket folk, jag blir galen när det är mycket folk. När det är tomt så kan jag ta det lugnt och så, men när det är mycket folk så vill jag bara bli klar, komma fram och ta mig hem. Sen var det lite stressigt med i lördags för vi hade en tid att passa hemma med. Några som skulle komma och kolla på bilen. Och tur för dem att de köpte den, annars hade vårt stressade tid i Sverige varit förgäves.

Lördagen var en himla konstig dag egentligen. Upp och iväg, sälja bilen och laga mat. Besök och umgås, men det blev inte som tänkt då våran lilla katt inte behagade sig att komma hem. Han brukar alltid komma hem efter kanske 4-5timmar och äta och så kan han gå ut igen. Han brukar som regel alltid komma när vi ropar, om inte så kommer han gång nr 2 eller 3 när vi ropar. Men inte i lördags. Vi gick och ropade minst en gång i timmen men ingen katt. B gick ut och letade men ingen katt. Och vid tio tiden så gick vi alla ut, besöket också och letade men ingen katt. Spårlöst borta var han. Besöket gick till slut hem till sig, då de skulle upp tidigt morgonen efter. Och jag och B gick hem, för att gå ut igen lite senare. Vid elva ringde vi till Bs föräldrar och hörde om de kunde gå bort dit vi bodde förut, för Theo kanske hade kommit över vägen och känt lukten därifrån och gått dit. De gick dit och så gick de hit efteråt, men ingen katt. Borta var han. Föräldrana gick hem och vi gick in, satte dörren på glänt och så pysslade vi lite och lade oss. B hade ont i huvudet och var himla trött så han somnade efter en stund. Jag halvsov men kunde inte riktigt slappna av. Hörde massa knäppande ljud och medveten om att dörren var öppen, och på glänt så var det lite läskigt med. Prick klockan ett så kom det någon tassande in i sovrummet och där var lilla Theo. Glad över att se varandra gosade vi med varandra. Jag gick upp och stängde och låste. Och sen väckte jag B som blev jätteglad. Theo fick lite mat sen så kom han och sov i sängen hela natten. Söt som han är!
Vart han var? Ja, det undrar vi med. Men vi tror skarpt på att Theo har smitit in i ett garage på eftermiddag/kvällen och sen när bilen startat och åkt så har Theo blivit rädd och gömt sig i andra änden. Blivit instängt och utsläppt när de kom tillbaka vid ett-tiden. Passar rätt bra med, med tanke på att det var lördag och allt. Men helt säkra kan vi inte vara. Men huvudsaken är att vi har vår lilla katt hemma och att han var hel och behållen.
Tänk vad en katt kan göra en orolig...hur kommer det inte bli sen när pyret bli gammal och "glömmer" bort tiden. Den tiden, den sorgen (för pyret).

Stämmer det?




Lycka
gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk,
Framgång gör att du Strålar ,
men endast VÄNNER får dig att hålla ut!




Asfalt

Ja, idag har vi fått asfalt utanför här. Och vad innebär det? Ja, långsiktigt så blir det inte lika lerigt inne, varken efter oss eller katten. Men kortsiktigt... som idag. Att vi får ha bilarna någon annanstans. Ja inte så farligt egentligen... men det som jag tycker är skit är att ingen har sagt till oss på något sätt när asfalteringen skulle ske, att bilarna skulle vara borta (säger ju sig självt men om man inte vet när asfalteringen är så kan man ju inte ta bort bilen) och mellan vilka tider asfalteringen ska ske. Ja... vi fick veta detta igår enbart för att B kom hem på lunch och snackade med dem utanför, arbetarna alltså som då gjorde förarbetet.
Hade vi inte vetat det hade jag inte kommit till vårdcentralen som planerat, nu åkte jag tidigare än planerat så hade ju i alla fall hunnit komma iväg. Och eftersom vi fick veta det så parkerade vi bilen som jag skulle ha på ett annat ställe.
Och när jag kom hem från vårdcentralen och efter att varit och handlat mat så var det snudd på att jag inte kom in. De höll på att asfaltera runt trappen bortanför, hade det varit våran trapp upp, så hade jag inte kommit in utan att förstöra.

Hade vi inte fått vetat detta igår hade vi släppt ut våran katt vid 6-7tiden, före de börjar arbeta, och hur kul är det att ha en nyfiken katt strosande omkring het asfalt? Antagligen så hade väl Theo blivit rädd för oväsendet, men han hade ju inte kunnat komma och gå som han ville.
Dålig stil tycker jag det är ändå. En lapp i brevlådan är det väl det minsta man kan begära eller? Tänk de som inte visste, och inte kom iväg till avtalade möten. Eller varför inte jobb... hade jag jobbat normalt idag, skulle jag åkt 8.30 och då inte kommit ut. "Hej, jag kan inte komma på jobb idag för de asfalterar utanför och jag kommer inte ut". Hur skulle det låta? Jaja... ni fattar!

Och asfalteringen gjorde att mina planer på att sova efter hemkomsten från vårdcentralen knusades sönder av buller och bång.

Annars har jag suttit och pratat med några av mina kära vänner på msn idag. Tänkte kolla på någon serie, men att prata med dem var så mycket trevligare. Gärna flera eftermiddagar med sådant. Efter de skulle göra annat så damsög jag hela lägenheten och våttorkade köket, vardagsrummet, hallen och toaletten. Gjorde rent tvättkorgen och vädrade mattorna. Hade skapligt ont efteråt, så det undviker jag framöver. Sen kom B hem och vi lagade kycklingwok och efter det tänkte vi ta oss en tur på Björkelangen centrum, men valde att sova istället och det var så himla skönt och väl behövligt.

Nu sitter jag här, har "hjälpt" en kompis i frågekampen
Pumpen med några frågor. En fråga vet jag att jag har rätt på...men de andra? Ja, får se senare. Det är totalt 20frågor, och de flesta har tre underfrågor. Man har en timme på sig och det är rikstäckande. Tiden går lite snabbare än man tänkt. Den timmen gick väldigt fort kan jag säga!
 
Men ja... fick gjort lite meningsfullt i alla fall. Alltid kul med frågelekar.

Soffbord

Idag har vi köpt soffbord. Två stycken till och med. En att ha framför sofforna, som man brukar. Och ett hörnbord. Rätt så billigt bord och ek som vi ville ha. Men inte med hylla under dock. Men det ska vi nog lösa med någon korg under.
Så nu har vi ett riktigt vardagsrum. Köpte även en kattsäng i plast med en dyna i som Theo ska få ha ute vid trappen. Bortskämd? Ja, kanske...men jaja...så är det.

Klumpeduns

Så, nu är det tisdag igen. Tredje dagen hemma efter att blivit sjukskriven heltid. Igår var jag himla sliten. Vet inte vad jag gjort. I lördags var det ju en tuffdag och i söndags var jag bara hemma. Så varför så sliten igår? Ja, det kan man fråga sig. Åkte en tur till jobbet, lämnade papper och snackade lite med folkens där. Hämtade mina saker och gosade med barnen. Tänkte ju vara där längre än en timme, men efter en timme kände jag att det var dags att åka hem.
Hämtade upp B och hem och äta. La mig och kollade på Våra bästa år och somnade och sov. Sov 2,5timme utan problem, kunde sova vidare men tänkte att det får räcka.
Och var helt slut hela kvällen igår med. Magen var spänd så gott som hela tiden och pyret vände och vred sig. Jag kunde inte sitta stilla för länge heller. Inte för att det gjorde ont, men hade liksom inte tid att sitta still och ändå inget att göra. Gick bara runt och runt. Satt vid datorn en stund, kollade tv en stund, låg i sängen en stund, satt vid datorn igen... ja... ni fattar.

B skulle pussa magen en gång och fick ont i näsan, för att magen var så hård. Och känner att den börjar bli så idag med. Växer kanske... vill inte ha större mage nu. Vill kunna röra mig fritt. Satte mig i Bs knä igår och han lutade oss bakåt. Kom inte upp... så B fick ta i och knuffa upp mig. Fy att känna sig som en valross alltså. Men snart är det över. 4,5 vecka kvar till beräknad födsel. Skit alltså... måste nog ta och packa den dära bb-väskan. Det börjar bli dags nu!

Bubbelsoffa

Ja, igår var jag till läkaren. Och jag ruskar bara på huvudet. Till slut gick det ju bra, eller ja... bra och bra. Blev ju sjukskriven som jag delvis ville men vägen dit. Jag säger då det. Har ju en vikarie för min vanliga läkare är mammaledig, eller ja hon ska väl ha barn vilken dag som helst nu. Men eftersom frågan var sjukskrivning så måste jag ju till läkaren, har annars valt att gå de sista gångerna till barnmorskan.
Jag förklarade hur det låg till, att jag har två veckor kvar att arbeta, 5 veckor kvar till beräknad födsel och att jag känner att jag inte riktigt orkar med jobbet. Har ont annars och det förvärras på jobbet. Lade även till att jag jobber på dagis med 0-3åringar. Han frågar mig om jag kan tänka mig att vara ledig tre dagar i veckan iställt för två. Ja, jo nog skulle jag vilja jobba så mycket som möjligt men jag vet faktiskt inte om jag orkar det. Jag jobbade fredag sist och så onsdag denna vecka och det tog knäcken på mig. Arbeteskollegorna såg tillochmed att något inte stämde med mig.

Då förklarar han att det är väldigt viktigt att vara aktiv när man är gravid och inte bara vara hemma. Jo tack, det vet jag med tänkte jag. Men om jag inte orkar då? Jaja, sa bara att det vet jag. Sen frågar han mig om jag vet att jag har rätt att gå hem tre veckor innan bf, jo det vet jag sa jag och sa också att det tänker jag göra. Nog för att jag visste att så var fallet, men jag trodde inte att man kunde jobba längre om man ville. Trodde att man var tvungen att gå hem tre veckor innan bf.

Sen frågar han mig när jag har bf och jag svarar (igen) med datum. Och då funderar han lite och säger att då går jag ju ut i permision om två veckor. Ja det stämmer säger jag. (Suckar inombords och tänker att det har jag ju redan sagt). Han säger då att då är det ju inget att snacka om och ger mig 100% sjukskrivning. HALLÅ? Allt tjafs för att sedan komma till samma slutsats som mig? Suck!!!
Efteråt så var han jättetrevlig, frågade om det var det första barnet och berättade att han själv hade en liten tjej hemma. Frågar om vi vet kön och småpratar lite. När han skrivit ut papprena så konstaterar han att jag har ju ändå jobbat länge med tanke på det arbete jag har, och just med 0-3åringar.

Jaja.... säger då det. Kan inte annat än skratta nu, men då...då var jag beredd att byta läkare ett år.


Till överskriften då.... senare igår kväll var vi och kollade på en soffa i Jessheim. Den var fin, välvårdad och skön att sitta i så till helgen ska vi hämta hem den. Efter det så var vi på Trento Spa i Jessheim och badade bubbelpool. Det var härligt det. Åt på McDonalds på vägen hem och när vi väl var hemma gick jag raka vägen in och la mig. Somnade nog på en gång. Helt utsliten var jag. Hade ju även gått på storsenter innan vi tittade på soffan med. Så en slappardag var det sannerligen inte. Men trevlig!

Avbryten sömn

Ont har jag till och från. Mest till när jag är på jobbet och blandat när jag är hemma. Varför? Ja, när jag är hemma så kan jag ju ändra ställning oftare. Igår hade jag så gott som ont hela dagen. Idag ska jag ringa läkaren. Så få se vad han säger. Känner mig inte så där jättepigg på att ringa dit. Min läkare ska ju ha barn med så hon har redan gått ut i permision. Tre veckor före mig. Så det är en vikarie där och jag och läkare. Jag som gillade henne  jag hade. Hmm... ja, men roligt att hon ska ha barn hon med i alla fall. Kanske möts på BB. Fast det är nog inte samma BB skulle jag tro.

Jag är ledig idag. Tänkte sova till nio för att sedan ringa läkaren och sova igen. B åkte kvart i åtta och då la jag mig för att läsa lite Kalle Anka. Fem minuter efteråt ringer det på dörren och där står byggledaren och frågar om målaren kan komma och fixa taket. Tjohoo.... där var min sömn borta. Trött är jag fortfarande, men vad gör man?
Nu är det här och målar lite och spacklar lite. Sen ska de måla det de spacklat. Få se hur det ser ut efteråt. Är vi inte nöjda får de måla om hela tacket. Och det blir så gott som i alla rum det. Det är bara hallen och pyrets lilla krypin som inte är några märken i taket på.

Ja, det blir nog bra till slut i alla fall. För varken jag eller B vill ha fläckar i taket. Speciellt inte när det är nybyggt.

På smällen!

Ja, minst sagt. Och snart är det över. Lättad? Ja, det är jag. För det börjar bli lite jobbigt nu. Tungt och magen är i vägen. Tungt vet jag inte om det är rätt ord. Det är bara det att magen är så stor att den trycker uppåt och då blir det svårt att andas och det är det som är tungt.
Och förståss inte få sova en hel natt oavbrutet. Men det var ju länge sen nu, så jag borde ju vara van. Men nu har jag börjat få ont överallt runt bäckenet. Att bara vakna för att gå på toa är väl okej, då somnar man ju så snabbt igen. Men inte nu inte. Hoppas bara att jag håller ut att jobba två veckor till. Det ska jag väl klara?

Annars då? Huvudet ner och fötterna upp! Ja, för mig är det tvärtom då. Men pyret är fixerat med huvudet ner fick jag veta av barnmorskan idag. Jaha! Då blev det inte som det var sagt då. De har ju sagt att när bebisen lägger sig rätt så kommer magen sjunka = lättare att andas och mindre ont i revbenen pga trycket. Har det blivit så? Har inte märkt ett jota kan jag säga. Snarare har det blivit svårare att andas de senaste veckorna.

Men vill jag ha slut på graviditeten? Både ja och nej. Vill ju se pyret och hålla henne i famnen men samtidigt, gillar jag min mage med. Så länge jag är sådan att magen inte är i vägen.
Inte långt kvar heller. Imorgon så är det 5 veckor kvar till svensk termin. Det ni! Få se när pyret behagar sig att komma ut i verkligheten.