Nionde inlägget!

Flyttlådor och mensvärk!

Må hända att mens ska tyda på att man ska kunna få barn, men denna värk? Fy katten! Tur att den går över. För övrigt så är det flyttlådor som återigen intar hemmets lugna vrår. Och dem ska dem erövra ett tag framöver även om hemmet skiftar. På torsdag nästa vecka bor jag i ett ny lägenhet i Umeå. Kommer knappt hinna lära mig hitta i det området innan jag ska flytta därifrån. Men det ordnar sig!


Åttaåring dog av 27-årings psyksjukdom i Jönköping. Varför? Psykvården har åter igen missat en person som till och med familjen har ringt om. Nej, de fick inte tag i 27åringen så de lämnade ett meddelande. Tragiskt! En åttaåring är nu död. Varför? Varför? Jag blir så ledsen när jag ser sånt. Och varför ska vårdens brister ha sådana ödesdigra konsekvenser? Inte alltid, det måste poängteras. För psykvården har nog gjort flera brister som inte haft dödlig utgång, och när ska de veta när det är riktigt allvar eller bara båg?

Tårar rinner för åttaåringen och dess vänner!

Åttonde inlägget

Vardagen rullar på med en stress som påminns!

På fredag har jag bott i Umeå i tre veckor. Helknasiga veckor har det varit. Magen gör uppror. Stressigt har det varit och inte lär det lugna ner sig heller förrän lagom till påsk. Förhoppningsvis! Hur kommer jag att överleva, eller hur kommer min mage må till sommaren. Bara jag slipper krånglet jag hade för ett par år sedan. Jag vill inte ha det så igen, vill inte ens att min värsta fiende detsamma. Varför är jag stressad då? Först att komma in i en ny stad, sen att komma in i ett nytt jobb, och sen att komma in i sambolivet, sen att påbörja studier på två skolor, sen att flytten inom Umeå närmar sig. Och om detta inte var nog så lades det på ytterligare stress med att jag ska säga upp det fasta jobbet jag haft i två veckor för pojkvännen har fått jobb i Norge och vi ska flytta dit i mars. Därmed kommer det ytterligare en flytt som kommer göra mig sömnlös och stressad, och eftersom det är ett nytt land och kultur och språk så blir stressen inte mindre. Kommer vara arbetslös och de som känner mig vet hur jag blir efter ett tags arbetslöshet. STRESSAD över att inte ha jobb och orkeslös över att ha all tid i världen och stressad över att vara orkeslös, och magont och sömnlös är biverkningar av stressen som ger mindre sömn och mer magbesvär. Ja, den onda cirkeln är igång.

Men något positivt är det väl? Givetvis, studiestressen är borttagen då jag inte kommer plugga. Och jag kommer närmare hem och jag får uppleva det vackra landet norge på närmare håll. Så jag har goda förväntningar på landsflykten. Men stressen kommer finnas där men den kommer att försvinna med.
Just nu vill jag att det ska vara 5 februari, och jag ska åka hem till Falun en vecka. Efter den veckan önskar jag att det var 4mars då all flytt är klar och det är bara uppackning kvar. Önska kan man ju!


No comments!

Sjunde inlägget

Norge - here I come!

I början av mars bär färden vidare till Norge. Det blev inte alls långvarigt här i Umeå, men men det är sådant som man inte vet innan. Men nog hade jag hoppats få uppleva den norrländska sommaren innan jag flyttade härifrån. Sa ju faktiskt åt Bent att minst ett år ska vi bo i Umeå. Ja... vad hände. Först blev 12 månader 3 och senare bara 2 . Där ser man vad livet har i bakfickan åt en.


Margit Sandemo är väldigt populär. Hennes serier går åt som smör i solsken, ändå så är det så svårt att få tag på hennes böcker. Jaja... jag kommer nog få min del av hennes böcker till slut. Vänta bara!

Sjätte inlägget

Flyttfåglar stannar inte!

Men förhoppningsvis så gör de väl det någonstans, fast inte för alltid dock. Ja, varför detta då? Jo, det är som så att Bent har fått två jobberbjudanden idag. Och de vill verkligen ha dit honom. Ja... visst är det bra? Det ena är så bra så att de är beredda att försöka skaffa mig ett jobb med, vi får låna ett hus som vi kan bo i så länge han jobbar, är ett vikariat på ett år då, flytt upp gratis samt resor hem ett par gånger per år gratis. För bra för att vara sant? Ja, det är det nog, men det är sant. Nackdelar? Jo men visst siddu, det är det det är. Det ligger nämligen i nord Norge, och inte vart i nord Norge som helst utan nästan så långt upp du kan komma. Vad jag kunde se är det typ tredje nordligaste staden. Det ni! Bo där ett år. I sommar går väl an, men på vintern? Mitt behov av sol kommer inte att uppfyllas. Jag klagar ju här i Umeå.

Men det andra jobbet då? Jodå... det är i Norge det med. Men betydligt mer söderut. Nämligen därifrån Bent kommer. 36 mil från min hemstad, 31mil från mamma. Så resorna hem kommer bli oftare. Men jag kommer nog inte få något fast jobb där. Förhoppningsvis kanske timvikarie på något äldreboende, men sen då? Ja.... får väl se hur det blir. Bent vill! Så det blir väl så då!
Är himla roligt att han fått erbjudandena i alla fall. Så det kankse blir norgekulla för mig då.


Detta väder. I lördags var det vinterland, idag är det... ? Ja vad kallar man det idag? Det regnar och det är isigt och halkigt. Går emot varmare vintrar. Tänk att ha denna vinter fler gånger? Varje år? Nej usch och fy. Vad klimatet har förändrats. Men vad har vi förväntat egentligen? Det är ju inte första gången under jordens livstid, trodde vi verkligen att vi skulle bli förskonade från sådant? Att allt var klappat och klart?

Femte inlägget

Lördagkväll i vinterland!


Idag på morgonen när jag klev upp så tittade jag ut. genom fönstret och blev överlycklig. Efter en lång vinter utan snö så var marken vit. Och inte bara vit... det var verkligen snö! Nästan 2 decemeter hade det kommit.  och det snöade fortfarande när jag kollade ut. Tjohoo! Senare på dagen så tog vi på oss vinterkläder och tog med oss en säck och åkte till backen. På väg till bilen hade vi snökrig. Himla kul var det! haha!
I backen gick det mindre bra. Inte alls bra för att vara exakt. Vi kom neråt, men bara bitvis. Och när det gick ett längre tag så var det isklumpar ivägen så det gjorde ont i baken. Efter två sådana ishopp gav jag upp. Bent åkte vidare och körde på ett ännu större. Haha... Stackarn!!

Vi var ute 30minuter sen åkte vi hem och lagade mat. Åt och slappade sen var det dags för att fara till arbetet och här sitter jag nu.


Internetbedragare! De träffades via nätet! Passa dig för att träffa någon via nätet! Det kan bli din död. Eller något sådant. Varningar hit och uppmaningar dit! Och visst.. man ska vara försiktig. Men någon måtta på det hela får det vara. Tidningar ger ju en bild av att alla är farliga och oärliga på internet. Men det stämmer inte. Tidningar överdriver för att sälja.

Flera av mina vänner har träffat sina killar via nätet. Och det har jag med. Och jag fann min drömprins. Lite sunt förnuft och försiktighet ska man ha.



Fjärde inlägget

Så då har det gått en vecka

Har jobbat varenda dag denna vecka, och ska jobba imorgon med. Men på söndag är jag ledig. Men jag får ju lite pengar. Imorgon kommer jag tjäna 923kronor. Några timmar på en lördag. Det är inte illa det inte!
Hur är det att bo här uppe då? Ja, har inte känt av så mycket än. Har ju bara jobbat. Eller den mesta av den vakna tiden i alla fall. Men än så länge så har det varit bra. Och bättre blir det förhoppningsvis.

Sambolivet fungerar alldeles utmärkt. Vi har inte bråkat än. Eller ja lite smågnafs, men inget allvarligt. Vi skrattar mest åt oss. Undrar hur det blir när den verkliga stöten kommer. Bävar bävar! Men hittills känns allting bara bra.


Tid? Ska den gå åt till att jobba och tjäna ihop massa pengar så man kan betala för att få sova på de få timmar man inte jobbar? Och för att äta för att orka jobba och tjäna ihop pengar till maten. Vilket samhälle vi lever i. Men sådan är väl livet numera.

Tredje inlägget

Mitt nya liv har börjat!

Nu har jag jobbat i två dagar. Ska jobba i fyra till innan jag är ledig i en dag. Ja... varför börja lugnt när man kan köra igång för fullt på en gång? 47,5 timmar första veckan, det ni! Inte illa pinkat av en trähund. Arbetet går bra, går bredvid de första dagarna. Ska nog klara av detta jobb. Bara man kommer in i rutinerna lite så kommer det gå alldeles utmärkt. Frågan är om jag vill jobba med detta? Inte i längden men det fungerar nu. Ska ju inte bo kvar i denna stad för evigt heller för den delen så det får väl bli bra med det tillslut med.

Varit sambo i några dagar nu med. Ja... på riktigt alltså. Det fungerar bra. Känns lite konstigt att inte hinna ses så mycket. Jag jobbar ju hela dagarna. Men då blir det nog inte så mycket slitningar på förhållandet heller.
Har i alla fall fått veta att jag till 99% chans är ledig till påsk så det kanske blir Norge då, ska diskutera hur det blir med skidor med. För det kostar det med om jag ska åka. Få se, bort från Umeå blir det i alla fall. Blir det inte Umeå så blir det Dalarna eller Göteborg, antagligen det förstnämnda.


Tänkte idag på en himla bra sak att skriva här men tror ni att jag kommer ihåg det nu? Nej nej, inte jag inte. Suck! Nu är jag nog för trött för att skriva överhuvudtaget. Har jobbat 10 timmar idag.

Andra inlägget 2007

Så det är här jag ska bo?

I fredags kom jag fram till min nya stad. Vi åkte hemifrån halvåtta på fredagmorgon och kom fram strax innan 16. Resan gick mycket bra, och mycket fortare än vad vi hade räknat med. Det var ju bara Bent som körde så vi hade trott att det skulle behövas mer pauser. Jag sov två gånger, en timmer per gång. Det var skönt förutom att jag först somnade i en konstig nack-ställning så jag hade jätteont i nacken efteråt.

Väl framme packade vi in allt. Och det tog inte heller så lång tid. Vi var klara halv sex, den tid då vi trodde vi skulle komma fram. Det tog lika lång tid att packa in i släpet som ur det. Trots att vi var tre att packa in, men då var det planering om hur allt skulle stå med.

Fredagskvällen gick åt till att storhandla. Lördagen sov vi länge och sen tog vi en långpromenad. Sen gjorde vi pizza och kollade på film. Idag har varit lugnt med, gick upp tidigt så jag kanske kan somna i tid ikväll. Kanske ska gå en sväng i kväll med, jag vet inte.

Imorgon så börjar jag mitt nya jobb. Denna vecka kommer bli en dryg vecka. Kommer jobba 39timmar, skulle egentligen jobbat mer, men 39 timmar var nog, det tyckte både jag å chefen. Kommer nog inte få sova i natt. Kommer vara allt för nervös för det.

Ja, jag har inte kollat på nyheterna på väldigt länge. Så jag vet inte vad som hänt i världen. Men igår, en dag efter jag flyttat från Dalarna så läste jag på text tv att det varit skottlossning där. Hua!

Första inlägget (2007)

Flyttar för fullt!

Packar, städar, packar, plockar, rörigt, dammigt, struligt, stressigt! Ja... det är väl så det ser ut just nu i mitt liv och hem. På fredagmorgon går mitt hem vidare uppåt landet. Just nu är det en enda virrvarr, och så kommer det vara en månad då vi ska flytta igen, inom staden då, men tillsdess får jag leva utan mina prylar. Få se hur det fungerar. Kommer ju ha alla kartongen tillhands men det skulle vara bra att slippa leta en massa. Det känns i alla fall att man ska flytta nu. Pappa har varit hit och hämtat saker som han ska ha. Imorgon åker jag dit med kartonger som jag ska ha där ett tag och sen kanske ta med lite grejer som jag har där på vinden.

Nyårsfirandet var himla bra tyckte jag. En kompis kom hit, så det var jag å Bent, hon och en tjej till som firade. Åt mat, norsk julmat. Himla gott var det. Sen spelade vi spel, ALIAS, himla roligt det med. Tillslut vann jag å Bent, mot all förmodan. Sen till tolvslaget åkte vi hem till pappa och stod inomhus och kollade på fyrverkerierna över staden. Himla varmt och gott och vackert. Nyårsdagen åkte vi till mormor och morfar och åt upp resterna av den norska maten. De tyckte det var gott. Imorgon så ska vi dit igen och bjuda på tacos, de har de heller aldrig ätit så det ska bli kul tycker jag.


Nyårslöften.... varför ger man sådana? Varför kan man inte lova något under året som man kommer på? För hur många nyårslöften hålls? Jag har inte avgett något och kommer jag hitta något som jag vill lova mig själv så tänker jag göra det utan att vänta till nyår.