Åttonde inlägget

Nyår och nyårsraketer.
Så hej då 2006! Bara några timmar kvar av detta år. Har plockat ihop lite grann här hemma, men det är mkt kvar. Har massa kvar att packa, men nu ligger inte allt på golvet i alla fall. Ska strax sätta på mig lite nyårskläder, det blir jeans och DEN tröjan. Ja... det har jag hela tiden tänkt, men min pojkvän påpekade mitt förra ordval. Ska ha en top som jag fick av honom i julklapp. Men jag måste ha något över då det blir lite kallt att bara ha den. I alla fall i natt när vi ska ut. Nu på kvällen går det nog bra för då ska vi inte ut något.

Snart kommer min kompis från Hallstahammar hit. Det ska bli kul. Första dagen på det nya året börjar med ett besök hos min mormor och morfar, ska dit och äta lite mat, norsk mat, faktiskt! Sen vet jag inte mer. Det dröjer nog någon dag innan jag skriver här igen skulle jag tro.


Nyårsraketer, dessa högljudande och irriterande saker som har smällt ett par dagar nu. Varför har dessa påfunnits. Varför? Nog för att man ska få kunna njuta av dessa färgsprakande raketer, men det får väl vara under ordnade former. Alla dessa personer som skadar sig och till och med vissa som dör av nyårsmällare. Varför? Nej, hellre ett nyår utan färgsprakande raketer så länge alla människor får vara hela och välbehållna. Fast... än en gång så är det väl alkoholen som är boven i dramat. Hade de varit nyktra så hade inte alla olyckor hänt. Och hemgjorda raketer bidrar väl dem också till allt elände.

Men ha en riktig god kväll och GOTT NYTT ÅR!

Sjunde inlägget

Snart är det slut


Snart så har 2006 gått. Snart är 2006 över. Har 2006 varit ett bra år? För mig? Ja, på det stora hela så har det varit ett bra år. Januari så träffade jag på min kärlek, men det visste jag inte då. Jag var på väg till Örebro men ångrade mig och åkte hem igen. Februari var väl inte så mycket att nämna om mer än att jag flyttade till Anita. Mars var jag i Göteborg och jag pratade med min kärlek för första gången. April var domemånaden för UNF men jag träffade min kärlek för första gången på riktigt. Maj så var jag till Stockholm med Bent och Juni så slutade skolan och sommarkursen började. Juli så åkte jag till Göteborg, sommarfestival och Bent kom ner. Augusti så var det slut på sommarkursen, höstkurserna började, jag fyllde år och en vecka var jag på Åsengården samt en vecka med Bent i Norge. September tillbringade jag den mesta av tiden med Bent likaså oktober. Vi var ömsom i Falun och ömsom i Umeå. November var jag till Umeå igen, och likaså i December då jag fick jobb. Några månader var även lite sorg i, slutet av mars, juni, september och mitten av oktober. De två största var juni då Cicci dog och september då min kusin dog.

Nu är det en dag kvar på detta år. Och inte långt kvar tills jag blir sambo på riktigt. På sätt och vis så är det från och med idag, då Bent kom hit och vi kommer inte skiljas för att bo på varsit håll. Inte planerat i alla fall. Det känns bra. 2006 har varit ett bra år när man kollar tillbaka och utan att gå ner på detaljer.
Hur har ditt 2006 varit?


Saddam Hussein är död. Han hängdes idag. Sorgligt. Inte för att han är död utan för att alla fick inte upprättelse. Hoppas Bush är nöjd nu. Den j...ln!

Sjätte inlägget

Nedräkning och julebrus

Ja, det är inte långt kvar nu. Varken på detta år eller på att Bent ska komma hit. Han kommer imorgon. Och i övermorgon är det årets sista dag. Och det är framför allt inte långt kvar tills flyttlasset går norröver. Om en vecka så börjar vi nog rulla in i Umeå vid den här tiden. Tror jag! Fast om man kollar på hur det ser ut här hemma så kan man nästan tro att jag inte alls ska flytta. Det känns fortfarande lite overkligt. Det har gått himla fort allting men det känns bra.

Det andra ämnet för dagen är julebrus. Denna mytomspunna dryck som finns i grannlandet. Ja, mytomspunnet var väl inte det rätta ordet men vad säger man om en dryck som är slutsåld överallt i alla affärer? Julebrus är som det låter en norsk uppfinning. Ni som kan lite grannspråk vet att det handlar om läsk och om julen. Julläsk! Man skulle kunna kalla det för norsk julmust, men det är inte alls som musten. Själv har jag inte smakat denna dryck utan bara läst om den. Och ja, jag bad min pojkvän ta hem en flaska eller två så jag fick smaka. Drycken ska vara röd och ha en himla god smak, om man ska tro julebruskungen i Norge. En person som lagrar julebrus så han kan dricka det året om. Men i alla fall så letar Bent efter denna dryck utan att hitta den. Han har åkt runt flera timmar å letat men utan resultat. Han fick ge upp men lovade att kolla i några butiker på väg hit imorgon. Kanske jag inte får smaka denna dryck iår. Vilket nederlag. Vilket sorg! Men han kan finna den, det kan han. Och då ska jag dricka med glädje och stor njutning. Oavsett vad det smakar. Det har jag lovat honom, efter allt hans slit att hitta drycken!


Saddam Husein ska avrättas. Det var på tiden. Fast är det rätt? Ska han undkomma sitt brott med döden. Han borde plågas så att han riktigt ber om att få dö. Han förtjänar inget mindre. För dödstraff, vad blir bättre av det? Vad blir bättre av att han lider? Lider han så får han känna vad han ställt till det för andra. Dör han så får han känna vad han gjort för andra, men han känner ju inget då.
Men oavsett... det är bra att han dör. Han förtjänar inte att leva. Men han ska dömas för alla brott först innan han försvinner från jordens yta. Det är flera som väntar på att han döms i andra mål. Låt dem få sina hjärtan lättade innan den forna diktatorn dör. Låt Kurderna få chans till upprättelse.

Femte inlägget

Bloggstorm

Ja, det är med blogg, det har blivit väldigt populärt. Jag å min sida var ute lite sent, har inte förstått poängen med detta, det har jag väl inte än men men... det kan vara lite kul kanske?
Min pojkvän har nu skaffat en blogg. Få se vad den ska handla om. Om han liv står det, och det enda han skrivit hittills är ett recept. Men det är ju en del av han liv. Han bakar rätt ofta, synd att det är när jag inte är där, men det kommer det ju bli ändring på snart

Detta var nog för idag. Mer imorgon kanske!

Fjärde inlägget

Hundar och mat

Ja, tiden är kanske inte inne än, varken för att skriva dagens inlägg (så det kanske blir två idag) eller att själv uppleva det ena av dessa ämnen. Men likväl så tar jag upp detta då  det var ett önskemål från min pojkvän. Han tyckte att jag skulle skriva och jag som inte har något att skriva om än bad om ämnen. Han sa då hundar och norsk mat. Nå ja... Jag kan väl försöka. Det är väl inte helt omöjligt?!


Norsk mat! Vad finns det att skriva om det? Det är mat och är norskt. Jag har ätit lite och kommer få äta mer. Så går det när man väljer (väljer å väljer) en pojkvän från det kära grannlandet. Det mesta är ätbart och faktiskt gott. Men vissa saker är ju äckliga. Smakar konserv och luktar som kattmat. Ska få äta norsk mat på nyår, men det kommer vara gott, det är jag säker på. Det är inte någon konservmat. Hu för konserverad leverpastej. KATTMATSVARNING! Mer om detta ämne kan jag nog skriva efter nyår.


Hundar! Dessa söta djur som är tillgivna sina ägare. Eller ja, borde vara det i alla fall. Ibland händer det att hundar biter någon och även det förbjudna - barn. Alltid är det inte hundens fel, men det är hunden som får lida för händelsen. I alla fall när det är barn inblandade. Barn ska få göra vad de vill med en hund utan att hunden har rätt att göra något åt situationen. Nog för att bita inte är det rätta, men om det är den enda möjligheten, vad ska hunden göra då?
Men det var kanske inte detta mina kära pojkvän ville att jag skulle skriva om. Han ville att jag skulle skriva om några söta valpar. Border Collie-Jämthund valpar som han hittat på blocket. Ja, både han och jag vill ha hund. Ibland mer och ibland mindre, och hittills har dessa variationer kommit ojämnt för oss. När han velat mer, har jag mindre och tvärtom. Och tur är väl det!
Valpar är söta, men man måste nog se sig om i sitt eget liv och se om det verkligen finns plats för en individ till. Och det gör det inte just nu i vårat. Kanske senare i vår, kanske nästa höst, eller kanske nästa år. Vem vet! Den som lever få se!


Regeringen har ändrat lite lagar och regler inför nästa år. Allt för att jävlas känns det som. Fast de tror väl innerligt på att det är till det bästa. För vem? För dem så klart. Rika, stora och mäktiga. Jaja... de sitter och förstör i fyra år, men sen... så har nog svenskarna insett sitt misstag vid detta valet och röstar på en bättre regering till nästa valperiod. För allvarligt? Tror de verkligen att de får sitta kvar efter hur de gör. Så många rika i Sverige finns inte så de får majoritet, och så många rika kommer det inte bli av att de sitter vid makten heller.
Man ska inte sparka på dem som redan ligger ner Rainfeld!

Tredje inlägget

Handbok för gravida

Nej jag är inte gravid och det kommer nog dröja ett tag innan jag blir det med. Men jag fick denna bok i julklapp av en nära vän till mig. Undrar om hon antyder på något? Hon sa dock att vi fick tolka som vi ville. Boken är i alla fall skriven av en rolig författare, jag har köpt en annan bok av henne som jag gav till en annan vän till mig, Hur man överlever sitt första år som mamma. Den var himla bra, ögnade igenom den och ja... riktigt roligt skriven var den.

Nä, graviditet får vänta ett slag. Först så vill jag komma in i sambolivet, den nya staden och det nya jobbet och helst även med de nya studierna. Det kommer bli en annorlunda vår tror jag. Men oj så bra den kommer bli om det blir som jag vill.

Oslo är den dyraste staden i världen att leva i, det hörde jag idag. De tipsade om resmål och för den som vill åka till något dyrt kan åka till Oslo, inte så långt och inte så dyrt att åka till men det är dyrt att leva där. Ja, vill man bo där? Nej jag tror inte det. Hellre Stockholm nästan. Eller det kanske för att det är svenskt? Jag vill inte bo i någon huvudstad.

Sen berättade personen vad som hade varit de största samtalsämnet under året, och om jag kommer ihåg rätt så var det följande tre:
  1. Klimatet
  2. Inbördeskrig
  3. Bonde
Inte i denna ordning kanske, men det är en bagatell. Men låt mig få yttra några få ord om varje ämne, så har jag också nämnt något om dessa.
1. Klimatet - ja, det ändras ju varje år och blir bara värre och värre verkar det som. Eller är det bara det att medierna fokuserar mer på klimatet som dessa problem kommer fram? Jag tror på både ock. Och än en gång, eftersom vi utsätts för detta hot själva så skrivs det mer om det. Men det har även skrivits om klimatproblem i andra länder så inget ont om det.
2. Inbördeskrig, kan det vara Irak som är det orsaken till detta ämne? Jag vet inte... finns ju massa inbördeskrig överallt typ hela tiden. Men varför just detta ämne i år? Jag röstar för/på Irak.
3. Bonde, som söker en fru, som är med i TV. Behöver jag säga mera? Dokusåpaskit säger jag bara.

Nu har jag yttrat mig färdigt för denna gång. Tack för mig!

Andra inlägget

Annandag 2006

Annandagen har gått och är snart över helt. Idag har jag varit hos min kusin och hennes familj. Det var trevligt som vanligt. Saknar fortfarande min pojkvän som är hos sin familj i Norge. Men vi återses snart. Till påsk så ska vi till deras stuga i Norska fjällen. Får åka skidor en bra bit innan vi kommer fram. Ska bli spännande. Bara jag är ledig! Peppar peppar!!

Annars så håller jag på att packa ner mitt liv nu. Sorterar vad som jag ska ha och vad som jag kan stoppa undan. Kanske jag kan slänga lite? Det är svårt, så svårt. Men det kanske går. Det märks väl!


Förövrigt så är det nu två år sedan tsunamin drog över asien. Såg ett repotage om det idag, eller repotage å repotage. Stor notis var det kanske. Givetvis om Thailand, om hur de hade en minnesstund. Men hur är det på de andra drabbade länderna? Hur går det för dem? Är det någon i Sverige som bryr sig om de länderna? Där det inte var så många svenskar inblandade, fast större antal personer? Är vi så egoistiska så att vi bara kollar på vad som rör oss? Ja, så är det nog. Och vi som tror att vi inte är nationalistiska! Pyttsan säger jag!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


Mitt i allt julstök så skaffar jag mig en egen blogg. Vadan detta? Ja det undrar jag med, för vem skulle vara intresserad att läsa det jag skriver? Kanske mina vänner så de vet vad jag sysslar med. Ja, julstök är det, men jag vet inte om det är så mycket jul i det hela. Det är mest stökigt. Flyttar om två veckor. Jag ska ta mitt pick och pack och flytta norrut och bli sambo för första gången i mitt liv. Visst har jag varit kombo tididare men det är inte samma sak. Tror jag!

Mitt liv kommer ändras radikalt under 2007. Jag byter:
  • stad,
  • kombo-boende mot samboboende,
  • heltidsstudier till halvtidsstudier och
  • inkomstkälla, från CSN till 78% LÖN.
Hoppas jag kommer klara av alla förändringar som sker inom loppet bara några dagar.

Denna blogg kommer nog handla om mitt nya liv!