Inte söndag igen!

Ja, nu är det söndag igen. Helgen har gått rasande fort. Vad tar tiden vägen egentligen? Detta blir i alla fall det sista inlägget härifrån denna källarlägenhet. Kommer packa ner dator och telefon och allt imorgon. Det är inte mycket kvar, men ändå är det massor. Ska hämta ett lass kartonger imorgon så det kommer förhoppningsvis räcka med det. Vad mycket saker man har egentligen. Det tänker man inte på förrän man ska flytta. Men det ska bli skönt att komma härifrån även om jag helst sluppit det hära med själva flytten och att packa allt. Har ont i ryggen och uppåt höger revben. Inte skönt kan jag säga, men jaja...det är för en god sak.
Sen är jag fortfarande förkyld, blir det inte bättre denna vecka så ringer jag läkeren nästa vecka och frågar om det finns något jag kan göra för att det ska försvinna.

Kommande veckan jobbar jag bara tre dagar. Men kommer nog vara lika utsliten som vanligt. Onsdag har jag flyttdag, flyttar i och för sig på tisdag men det kom så hastigt så jag hinner inte ändra dagen. Men det är bra, då har jag onsdagen och min sjukskrivningsdag på torsdagen att packa upp lite på. I min egen takt. Jag är ju inte sjukskriven för att slita ut mig hemma. Då kan jag lika gärna göra det på jobbet. Men lite måste jag ju göra och när jag kan välja min egen takt så ska det nog gå bra. Sen har vi ju helgen på oss så då kommer det mesta att bli iordninggjort.

Sen på torsdagkväll så är det dags för svangerskapskurs. Här i landet får man tydligen bara en dag på 4 timmar. Ja, få se hur det går. Berättar väl efteråt hur det var. Avslutningsvis kommer vi bli visade runt på förlossningen. Det är bra! Kommer bli mycket utemat denna vecka. Imorgon ska vi äta hos B föräldrar. Tisdag vet jag inte, men det får väl bli pizza eller nått, likaså på onsdag. Torsdag blir det också utemat och antagligen på fredag med. För spis och ugn kommer på torsdag på dagen, sen måste vi se när vi kan koppla allt in. Det ska sågas i bänkplattan så spisen kommer på plats och så vet vi inte om det är enkelt att koppla till eller om vi måste få dit en elektriker. Kanske måste vi ha våran gamla spis bredvid så länge. Få se! Blir nog utemat men måste nog variera lite grann, pizza, kina och kanske något annat gott. Blir väl brödmat med förstår jag.

Nu ska jag forstätta här lite mera med min krämpor. Det är bara att bita ihop. Det går över, i alla fall om någon månad.

Önskemål nummer ett just nu är att jag får åka iväg och komma tillbaka på fredag. Önskemål nummer två är att det ska vara onsdag just nu. Önskemål nummer tre är att det ska vara slutet av november just nu. Får jag som jag vill? Nej!

Äntligen fredag!

Ja så är det fredag igen. Äntligen säger jag fast veckan har gått skapligt fort ändå. Jobbade halvdag igår och ska göra det även idag. Känns skönt men ja, blir nog bättre ändå med en hel dags ledighet sen. Tror jag!
I helgen ska vi packa allt som är kvar att packa. Och förhoppningsvis får vi flytta in redan på tisdagen. Tyvärr kan jag nog inte ändra min flyttdag men det får gå ändå. Jag får ju ändå inte bära så mycket så det kvittar väl. Får väl spara det lättaste tills på onsdagen eller tisdagkväll då. Hoppas vi kommer in på tisdag så slipper vi flytta ut och in på samma dag. Det ska ju städas här med, även om det värsta är gjort så kommer restrerande att ta tid ändå. Och klockan tolv ska vi vara klara och ute härifrån.

Theo leker med sin kära råtta. Det är moster som gjort den åt mormors katt, men då han dog så fick Theo ärva den och han verkligen älskar den. Vet inte vad som är så speciellt med den, men den ska med överallt! Och allra helst så ska den gömmas och det under duschkabinen. Men idag har han otroligt nog haft den ett bra tag utan att gömma undan den. Det är bra... kanske vi slipper krypa på badrumsgolvet för att ta fram den igen. Fast jag tvivlar. När jag kommer hem så är den borta igen. Förut var det under hörnskåpet den gömdes. Det bästa är att leka där leksakerna nästan inte går att få fram. Det ska helst vara ett bordsben eller nått liknande emellan. Och en annan sak som är roligt med Theo och råttan, är att han hela tiden ska mata och ge den vatten. Så länge den är torr och ligger i matskålen (han får torrfoder) så är det rätt okej. Men sen när råttan läggs i vattenskålen blir den alldeles blöt och äcklig och läggs den sen i torrfodret så.... usch! Men det är hans kära råtta så han får väl göra som han vill antar jag. Just nu leker han med den omkring mig, det är mindre roligt för rätt som det är kan jag också få en snyting, eller så hoppar han rätt ner på datorn. Inte meningen från hans sida, men ja...i lekens värld så är väl allt tillåtet eller?

Måndag

Ja, det har varit en typisk måndag idag. Eller i alla fall halvdan. Trött som få när jag åkte hemmifrån 05.50 och några barn märks det verkligen att det varit helg. Med andra ord mera grining. Men har varit rätt bra dag för mig ändå. Jag slutade 12.30 för att åka till läkaren och kolla urin och blodtryck och allt såg bra ut. Härligt. Sen så var det helt okej fram till kanske runt fyra tiden, sen har det bara gått urför. Nu är det inte alls bra och jag är beredd för helg. Hmmm....det är några dagar kvar. Imorgon upp samma tid och gå iväg samma tid för att sedan ta bussen till jobbet. Kommer hem ett antal timmar senare än jag gjorde idag.

Sen står det fel på min sjukskrivning så måste ringa läkaren imorgon och höra mig för om det gills ändå fast jag ändrar till rätta uppgifter. Dubbelarbete. Men det är ju inte läkarens fel och inte mitt heller egentligen. Men så går det när man varit sjukskriven från ett jobb tidigare och ska bli det från ett annat nu.

Måndag säger jag bara! Hoppas veckan blir bättre!

Städ/pack och sjukskrivning

Här sitter man nu, efter en helg med mer eller mindre dåligt samvete. Mamma har varit här och städat och packat, tillsammans med B och A. Och jag då? Jodå, lite har jag väl ockå gjort men inte alls så mycket som jag velat, men faktiskt lite mer än vad jag orkat. Fötterna känns som stora bollar, men de ser inte ut som det tack och lov. Men svullna är det, även om jag tagit det lugnt och inte alls gått eller stått så mycket.

Imorgon ska jag börja 7 och åka vid 12.30. Ska till läkaren, eller ja inte till henne utan bara till en sköterska och lämna urinprov och ta blodtryck och sen ska jag hämta ut sjukskrivning. Blir sjukskriven 20%, antingen en heldag eller två halvdagar. Få se vad det blir och vilka dagar det blir. Om jag får äran att få fasta halvdagar. Måndag eftermiddag och fredag förmiddag kan jag jobba... det skulle vara härligt med en lång helg. Men då blir det ju långa dagar emellan. Så kanske något annat alternativ. Får väl se, och får väl se hur länge jag får den förmånen. Är ju helt sliten på dagarna annars, så kanske ska jobba fulla dagar till en början när jag har ork, och ta halva dagar mot slutet av veckan. Det vore något det.

Om två veckor så bor vi inte länger här utan i våran nya lägenhet. Var in där i onsdags och det var himla bra. Köket var så snyggt och badet kommer bli så bra. Hoppas vi kommer trivas de år vi kommer bo där. Nästa anhallt är Sverige!


Sjukling

Ja, nu sitter jag sjuk. Det var förkylning trots allt. Hade ett hopp om att det var allergi då det kliade i gommen i söndags. Men vaknade i morse med feber och den har inte gått ner under dagen så då är det ju inte allergi. Sen har jag ju inte mig själv att tänka på längre heller. Har ju lilla pyret i magen som ska få må bra med.
Snurrig i skallen och svettas och fryser som en tok. Tar jag av mig morgonrocken så fryser jag. Har jag den på så svettas jag. Måste nog duscha ikväll om det ska fortsätta så här.

Får se om jag är feberfri imorgon och det blir jobb för mig. Eller om jag blir hemma en dag till. Har ju förhoppningen att åka till jobbet, men ja...i denna utveckling så blir jag väl hemma. Suck! Men det är väl lika bra att passa på att vara sjuk och kunna vara sjuk. Om någon månad så har man ju verkligen någon annan att tänka på. Då går det inte att sova hela tiden, även om man skulle vilja det.

Nej, ut och hämta posten kanske och sen lägga sig och läsa lite till. Tack för att det finns bra böcker ibland!

Ensamheten

Ja, nu sitter jag ensam i denna trista lägenhet. Inte har jag valt det själv heller, utan min kära B har åkt till Tallin och kommer tillbaka på tisdag eftermiddag. Frågan är hur jag ska klara denna tuffa tid utan honom. Haha... känner mig verkligen som en som inte kan klara sig utan sin pojkvän en enda sekund. Men riktigt så är inte fallet. Har kunnat åkt iväg och sovit utan problem utan honom. I somras så åkte han ifrån mig när vi var i Falun och jag sov gott ändå. Men i denna lägenhet? Sist var för 1½år sedan och då sov jag inte alls. Men det var ju helg då så då gjorde det ju ingenting. Nu är det ju måndag imorgon och i och med det så är det en jobbdag. Tänk om jag inte får sova i natt? Hur gör jag då? Har ju i och för sig min kära katt Theo med mig denna gång, men han överger sängen för en filt på golvet. Det fick jag erfara i morse, efter det att jag kört B till taxin och kom hem för att försöka sova fem timmar tills klockan blev runt tio-tiden. Fick väl sova sisådär halvdant, men ja... inte riktigt gott.

Ja, men jag hoppas B har det bra i Tallin och att det är värt resan. Jag märker väl imorgon om jag kan sova eller inte. Får jag inte en enda blund i natt så får jag väl stanna hemma då, men då blir jag ju inne i denna lägenhet själv en dag till. Och jag gillar det inte. Någon timme - javisst! Men två dygn? Nej tack!

För övrigt är det väl sisådär med mig. Pyret mår väl bra, sparkar och har sig. Men jag får spy istället. Upp i natt och besökte toan. Hoppas det går över och att det var på grund av maten och inget annat.

Sliten jul

Ja, nyligen så har september börjat och julen planeras. Inte i detalj dock, men att få besök av mamma, bror mer fru är klart. Bara biljettbokning kvar. Trevligt blir det i alla fall!

Annars är jag sliten som bara den. Vet inte hur jag ska orka med hösten, men på något sätt ska det väl gå.

Godnatt alla!