Ville inte bli med på bild!

Nu så har jag varit till Ransberg och Sommer Camp 08. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men det var varmt så alla deltagarna orkade väl inte med riktigt. Jag vet inte... sen kände jag mig lite stressad då det inte fanns så mycket att göra och min lillebror är ju så rastlös så ni anar inte. Men fick träffa A och heja på B och M så det var trevligt. Var inte där så länge utan åkte hem och stannade i Charlottenberg för att handla innan. Tog väl ca 30min och handla och 30 min att stå i kö och betala. Kan man bli less för mindre eller? Inte roligare blev det när man fick ett buttert och irriterande mötande när man kom till bilen. B var inte med in utan fixade med cykeln och fick vänta 1timme minus den tid det tog att fixa cykeln. Han var inte direkt glad och visade det mycket tydligt.

Men inte kan jag avsluta där... för idag så var det ju tid för ultraljudet. Det var underbart lättande. Ja, det var alltså både underbart att se pyret igen och lättande då vi fick veta att ALLT var okej. Hjärtat var det inga fel på och ingen
LKG (läpp-käk och gomspalt). Och dessutom fick vi nästan helt säkert veta könet på pyret. Han kollade flera gånger och varje gång såg han detsamma. Han sa dock att han inte var helt hundra procent säker då pyret knep ihop benen, men han trodde skarpt på att det var en liten tjej.
Förra gången så låg pyret med ryggen mot så vi fick inte mätt ordentligt så det var därför vi fick en ny tid. Denna gång så ville pyret inte alls visa sitt ansikte för oss. Bestämd liten tjej var det minsann. Här ser ni pyret i 3D hur hon gömmer sig för oss.



Denna värme

Den kommer att göra slut på mig helt snart. Jag klarar inte av sådan här värme. Vill bara bosätta mig i duschen med kallt vatten. Var länge sen man tyckte att så kallt vatten var skönt. Men nu... ojojoj vad skönt det är. Ska iväg och bada senare idag, hoppas det inte är så mycket folk så man kan bara ligga där i vattnet och njuta av kylan. Om det är någon svalka i vattnet, det är inte säkert.

Pyret sparkar och har sig. B kände så vitt en spark idag. Det är roligt, han har väntat på detta hur länge som helst. Ibland skulle jag dock önska att pyret lugnade ner sig, speciellt när sparkarna riktas mot urinblåsan. Det är mindre roligt. Men men, det är rätt härlig och konstigt och underligt att känna någonting röra på sig innuti magen.
På torsdag så blir det ultraljud igen.... ser verkligen fram emot det. Får vi veta könet då tro? Hoppas det. Pyret rör sig ju så mycket mera nu så det är nog bara ruska om magen lite så vänder den på sig. Och sparkar hej vilt.

B och lillebror är på lekplatsen nu i alla fall och sparkar boll. Jag orkar inte gå ett steg utanför dörren om det inte är till badplatsen. Hoppas det blir bättre imorgon då jag ska jobba. Förstår inte hur jag ska orka med det.

Soliga semester

Ja, fick ju till sist lite sol på mina semesterveckor. Men ska väl inte klaga, eller jo...det ska jag. Först regn och rusk i en vecka, sen gassande sol i en. Kan det aldrig vara något mellanting? Tydligen inte. Men hellre denna värme än att det regnar HELA tiden. Säger då det.
Har varit i Dalarna i över en vecka, härligt värre. Han väl som vanligt inte med allt man ville, men han med det viktigaste och framför allt, vi stressade inte och slappade av mycket. Årets första dopp gjordes i torsdags - det var härligt. Inte trodde jag att det skulle bli något sådant i år. Men svalkande skönt var det.

Nu är vi i alla fall hemma i Norge igen. Och lillebror är med, ska vara här en vecka. Hoppas att han får det roligt. Huvudsaken var ju att Theo var gosig. Haha.... ja... det är han med - om han själv får välja. Få se vad som händer under veckan. Fiska, bada, vandra, shoppa, ultraljud och förhoppningsvis besök på sommercamp 2008 i Ransberg. Och sen ska jag ta bort några födelsemärken och på lördag är det cykeltävling för B. Så det blir nog en del. Hinner nog skriva här och rapportera under vägen med skulle jag tro.

Ultraljud

Ja, det är sant. Några vet, några har listat ut, några vet inte och några får snart veta. Idag har jag varit på ultraljud. Såg lilla pyret för första gången. Och jag ska få se det snart igen för idag var h*n inte alls samarbetsvillig så hon som gjorde undersökelsen kunde inte mäta hjärtat ordentligt. Såg att det slog, såg fyra kammare men inget mer. Inte vet jag var det är exakt de mäter men tillbaka ska jag. Och ja, är ju inte direkt ledsen över det då.

På grund av hur pyret låg så var det mer saker vi inte kunde se, däribland könet. Så det är fortfarande pyret som finns där. Men om någon vecka så får vi förhoppningsvis veta om det är en Marius eller Lovisa. När är det dags då? 12 december fick vi veta idag. Kan ju hoppas på att pyret vill ut lite tidigare men det kan ju bli närmare julafton och tillochmed på självaste julaftonen. Jaja, det spelar ingen roll när pyret kommer ut, h*n kommer bli älskad oavsett vad.


Så ser underverket ut. Inte världens bästa bild kanske och det sa undersökarskan med. Men vi får ju nya bilder senare. Kan ju säga att h*n har handen för ögonen. :-)

Det gick bra...

...eller i alla fall bättre än förväntat. Hjärtfelet var "bara" blåsljud. Men däremot det som var det egentliga problemet, detta med magen fick vi ingen lösning på. Efter flertal röntgenbilder, och ett misslyckat konstraströntgen (pga att katten spydde) så vet de att det är något. Det kan var något som sitter fast, eller så är tarmen infekterat. Vi ska pröva ge han mat och vatten genom spruta då han inte vill äta själv. Och så ska vi åka dit en gång per dag så han får pencelin och kortison. Förhoppningsvis blir han bättre, annars så får vi göra något mer med honom. Men han är hemma nu i alla fall. Och det är skönt.

Och det var inte alls dyrt med djurvård i Norge. Inte överhuvudtaget. Mycket mycket dyrare i Sverige. Tänk er själva: 5 röntgenbilder, kontraströntgen, ultraljud av hjärtat, blodprov, vård och omvårdnad, tid och allt det andra som ska till... Hur mycket hade inte det kostat i Sverige. Säkert mellan 5-10tusen. Säkert. Någon som vet bättre?
I alla fall så kostade 1700:- här. Tänk er det! För allt! Och dessutom är han oförsäkrad.

För att prata om något positivt så har vi världens snällaste katt. Vetrinärerna hade aldrig träffat någon så snäll katt förut. Hade alla katter varit som Theo så hade det inte varit något problem att vara vetriär. Det är ett bra betyg tycker jag. Vi fick hem en katt med mindre hår. Hihi, han ser så söt ut med rakad mage. Var tvungen att ta bort håret där för de skulle göra ultraljud.

Förhoppningsvis: slutet gott - allting gott!

Theodor

Ja, vår lilla kattepus är sjuk. Igår så började han bete sig konstigt. Gick undan och sov för sig själv, slö och matt. Reagerade inte på att vi kom och gick och hade dörren öppen. Normalt brukar han vara i farten och villja ut. Följde med honom lite extra senare på kvällen och märkte att han inte fick ut något när han var på dass. Kissa klarade han av, men inte det andra. Var dit flera gånger utan att lyckas. Så förstoppning är det väl tänkte jag och sökte på nätet efter hur man skulle kunna hjälpa. Hittade massa bra tips som jag skulle ta tag i idag, när affärerna var öppna.
Under natten så spydde han två gånger, sista gången bara vätska. Och i dag när affärena öppnade åkte jag och köpte norsk variant av messmör, tonfisk i olja och så blötmat som han skulle få njuta av efteråt. Skämma bort han riktigt. Men åt han? Nope! Varken ätit eller druckit och när jag tänkte efter så hade han inte gjort det sen igår vid två tiden kanske. Så jag ringde vetrinären och fick komma dit med honom på en gång. Och han undersöktes, togs röntgenbilder och så kom chocken.
Han mår inte bra. Visst, det var massa gas i magsäcken och något som var i början av tarmen, de visste inte vad. Och så var det hjärtat. Han har hjärtproblem, stackarn. Så få se om vi får hem honom. Kanske bästa är att han får somna in ändå. Ska inte dra några förhastade slutsatser innan vi hämtat honom i eftermiddag. Men vi ska göra det som är bäst för honom. Oavsett hur ledsna vi kommer bli. Världen kommer rasa samman för oss, men det får den göra bara Theo har det bra.

Och denna vecka som skulle bli så bra. Och så blir den så här. Hoppas vi kan glädjas åt morgondagens händelser åtminstone. Se lite skilnad på saker och ting. Få se hur det utvecklar sig. Sorgligt är det i alla fall.

En liten pojke

Åhh... är så glad så glad så glad. Nästan så att jag får tårar. Allt har gått bra och det blev en pojke. Min kusin har fått barn. En livs levande litet mirakel. Åh... så som jag och säkert alla andra har hållit tummarna och nu, nu är allt i hamn. Som ni förstår så är det inte som alla andra graviditeter. Detta är hennes tredje barn, men de andra två lever inte. Det är därför det har varit så känsligt och därför alla är så glada!

Kan inte beskriva min glädje!

Semester!

Ja, nu har jag tagit semester. 17 dagar framöver så ska det bara slappas och njutas. Hmm... om det vore så väl ändå. Först ska det städas, tvättas, diskas, packas, köras och jag vet inte allt. Sen så är det slappa lite grann, tillsammans med göra besök och kanske få något besök. Hua... känns som dessa dagar kommer gå fort fort fort.

Imorgon blir jag själv hela dagen. B ska till Trysil och fiska från tidig morgon till sen kväll. Visst, jag får vara med om jag vill, men hur kul är det att fiska en hel dag? Blir hemma och ska kolla på film, ta en tur till Strömmen storcenter och så blir det väl att göra iordning lite här hemma med, om andan faller på. På söndag blir det väl ungefär detsamma och likaså på måndag. Är det fint väder så ska jag nog ta en cykeltur någonstans, eller en promenad. Men det får vädret bestämma. Tisdag, min vänner. Ja, då är det en stor dag i vårat liv. Jag vill bara skrika ut vad det gäller, men vet inte om det är rätt ännu. Alla som borde veta, vet liksom inte av olika anledningar. Men de som inte vet, kommer ju ändå inte läsa denna. Ojojoj, ja... det har ju gått ett bra tag nu, så det är väl snart dags. Men väntar nog tills på tisdag. Tror jag i alla fall.

På onsdag så är det hemfärd. Jag drar till Sverige och Falun. Tjohoo... hoppas på några härliga dagar tillsammans med släkt och vänner. Pappa ska laga bilen och så blir lillebror med tillbaka hit. Ska bli roligt. Men jag tror ju mig veta att dessa dagar kommer gå så fort. De har ju en dum förmåga att göra det. Fast det kan ju vara bra med på sitt sätt. Men det värsta är att de dagar man vill att de ska gå fort, de kryper fram. Livets gång är var det är!

Äntligen!

Idag har vi varit och hämtat vårat guldägg! Eller det är ju inte guld utan koppar, men för oss är det som guld. Ja, körde den halva vägen hem för B ville ju också köra den. Men imorgon så är den min. Haha! Ska till tandläkaren imorgon tidigt. Usch och fy. Har inte varit där på år och dar känns det som och nu en ny dessutom och Norsk till råga på allt. Ja, men det ska nog gå bra. Han har ju varit patient hos B och ska väl vara trevlig. Men att han är trevligt betyder ju inte att han är duktig i yrket sitt.

Sen drar vi till hytta. Valde egentligen mellan denna och nästa helg, men det blev denna. Och tur var det väl det för det ska bli fint väder denna helg och det är spådd dåligt nästa. Hade det varit tvärt om så hade vi nog bytt men nu så drar vi imorgon. Så fort vi kan efter arbetsdagens slut. I våran nya bil till och med. Ska bli härligt.

Uppsagd

Ja nu har vi blivid uppsagda från lägenheten där vi bor. Passade ju himla bra egentligen så slapp vi ju säga upp den själva. Anledningen till att vi blev uppsagda är för att ägarna ska sälja huset. Vi skulle kunna få de nya ägarnas telefonnummer och höra oss för för vidare boende, men nu är det ju inte aktuellt. Hoppas nu att vi får komma in i vår lägenhet innan 1 oktober. Men det ordnar sig på nått vis.

Värmen har återkommit i alla fall. Det är skönt. Inte sådan där jättevärme, men mer än väl ändå. Det blåser ibland så det är skönt faktiskt. Måste bara komma ihåg att dricka vätska ofta. MÅSTE! Har ju så svårt för det men jag ska verkligen försöka.
Annars så känns livet rätt bra ändå. Katten höll mig vaken från fyra i natt, inte så trevligt kanske. Tur att man har tålamod ibland, annars hade vi nog haft en katt mindre. Speciellt när han hoppade på min mage. Då var jag inte glad kan jag lova!

På torsdag får vi nog hämta bilen. Tjohoo....vad härligt! Ser fram emot det så mycket. Till helgen så blir det kanske hyttetur, eller så blir det nästa helg. Få se vad vi finner på. Sen är det bara 1½ vecka kvar att jobba innan min två hela veckors semester. Kom ju att tänka på efter förra inlägget att det är inte så många dagar kvar av dagisjobbet heller. 10dagar ser det ut som nu. Kan ju bli 11 eller 12. Fast 12 blir det inte. Slutar den 31 juli och torsdagar ska jag ha fri så sista dagen blir den 30 juli som det ser ut nu. Men det är ju dåligt med folk där, så kanske blir tillfrågad att jobba sista juli med. 1 augusti säger jag nog nej ändå. Har ju min lillebror här på besök då. Någon måtta på det hela får det väl ändå vara.

God sommar på er alla! Hoppas det blir så här fint väder framöver med.