Hemkommen! (78)

En och en halv veckas semester! Himla skönt har det varit och det hinner bli två hela veckor innan jag börjar jobba igen. Det har varit underbara dagar hittills. Först Gotland och bröllop och sen besök hemma i Dalarna och sista helgen tillbringades uppe i stugan i norska fjällen.



Gotland
Var helt underbart. Fredagen tillbringades att besöka Visby innerstad och köpa in ett par badshorts till Bent. Ni ser dem på bilden. Efter det så åkte vi till Sofies sommarstuga och åt mat tillsammans med hennes och Jörgens familjer och vänner. Efter lite mera samkväm åkte jag och Bent till stranden och la oss för att vila lite grann. Vi sov i två timmar. Det var himla skönt. Rekomenderar det varmt till andra!
Lördagen var bara sova ut, upp och göra irdning oss för bröllopet. Och det var himla vackert. Sofie var underbart fin och själva kyrkodelen var så bra. Fint väder var det hela kvällen, kanske inte sol men uppehåll. Middagen var bra och god och kvällsunderhållningen var absolut inget att klaga på. Hela bröllopet var fint och det tror jag nog de flesta med vett i skallen håller med om.
Söndagen sov vi så gott som halva dagen. Åkte sen till Roma klosterruin som inte alls var som jag trodde att det skulle vara och sen åkte vi hem och vilade lite innan vi åkte till innerstaden och åt mat och tog en promenad.
Måndagen skulle vi och Jörgen och Sofie åka till Boda Borg och senare ha presentvisning och äta lite mat. Men Boda Borg var fullt så vi åkte till Krysmyntagården istället efter att vi har käkat nachotallrik. Det var gott och trevligt, sen efter kryddoft och saknad av glass åkte vi till hamnen igen och gick på Sveriges största glassbar. 100 olika sorters glass att välja på. Hade varit där kvällen innan med och denna gång valde jag andra smaker. Sen var det presentvisning och de hade bara fått bra saker. Inga dubbletter eller något som de inte ville ha. Och nöjda över vår fina present var de med. Det var roligt tyckte jag. Sen var det att åka till båten som skulle ta oss till fastlandet igen.




Dalarna

Tidigt på tisdagmorgon ankom vi Svärdsjö. Som tur var var morfar uppe som kunde släppa in oss så vi kom åt nyckeln till stugan vi skulle bo i. Packade in och bäddade sängen och la oss för att sova några timmar. Många blev det inte då vi hade annat att göra senare på dagen. Klev upp och åt frukost. Åkte sen till pappa som fyllde år denna dag! Han fick ett par norge-solglasögon. Norskaflaggan i själva ögondelen, men det syntes inte genom dem. Sen åkte vi till Borlänge till Sara med familj. Busade och lekte med barnen och grillade senare på kvällen. På onsdagen spelade vi lite boule och sen åkte vi in och umgicks med Sara med familj inne i Falun. Efteråt åkte vi till Anita och lämnade 30-årspresent till Lisa. Och senare åkte vi till Marie och familj. Det var länge sedan jag träffade henne. Hon har flyttat till ett hus som var helt underbart. Och lillflickan har blivit så stor så stor. Sen tog vi en sväng genom stan och årets cruising och sen vidare till Svärdsjö för att paddla kanot. Det var trevligt. Efter paddlingen tog vi oss ett dopp i Toftan. Kallt men skönt. Torsdagen var det att ta det lugnt. Hämtade AnSo halv tre och sen käkade vi pizza på stans bästa pizzaresturang för att efter det åka hem till Norge och Aurskog. Fredagen skulle ägnas först åt att vara på intervju/information om Think och senare att ta oss upp till fjällena.




Hyttetur

På fredagseftermiddagen/kvällen ankom vi hyttan. Packade oss in och gjorde oss hemmastadga där. Gjorde lite eld och spelade kort och sen tog vi oss en tur till en sjö längre bortåt och fiskade lite. Bent fick minsann fisk han. Men inte jag eller Anso. Vi delade dock på ett spö så vi hade inte samma odds som Bent som hade ett eget spö. När vi inte fiskade knäppte vi kort på varann och på naturen. Gick tillbaka vid halv tio för att äta. Fisken sparade vi till lördagen. Tolv satte vi oss för att äta dagens middag. Spelade kort och det gick inte bra för Anso. Skrev även i hytteboken om dagen. Lördagen gick vi upp till Storhöpiggen. Jag valde att stanna nedanför stenröset då jag inte mådde så bra. Bilderna från toppen var underbart fina, men se... det var vyn därifrån jag satt också. Helt underbart var det att sitta alldeles tyst och lyssna på fjällnaturen och se milsvidder bort. Det var vackert! Sen gick vi en kortare men brantar väg nedåt. Mycket gräs och buskar blev det men det var bättre tyckte jag. Gjorde inte lika ont som gå uppför på hårtunderlag. Åkte på ändan nerför vissa gräspartier. Det var roligt och rekomenderas bara man har koll på vart stenarna är. Anso åkte på någon så hon uppmanar att man ska ha stenkoll!
Väl framme i stugen lagade vi till fisken och åt fisk och smörgås. Jättegott! Sen spelade vi lite mera kort och åkte senare och fiskade på ett annat ställe. Tog bilden dit. Men där var det ingen fiskelycka. Bent fick napp några gånger men de fiskarna slängde vi i igen. Väl hemma så lagade vi dagens middag. Denna gång åt vi redan klockan 23. Så vi hade mera tid över till att spela kort på. Söndagen tillbringade jag och Anso till att spela kort medan Bent sov. Sen åt vi frukost och packade ihop och städade. Sen kom Bents föräldrar och vi åkte därifrån. Tog några tripper och efter ett tag så fiskade Bent vid en fors, medan jag och Anso ömsom kröp, ömsom hoppande på stenarna och fotade både varandra och forsen. Sen var korten i min kamera slut så jag fick radera några djurbilder för att få plats med några till.
Åkte bil genom Brandbu, där jag var på läger sommaren 2002. Det var lite nostalgisk att komma tillbaka. För visst kände jag igen mig. Väl hemma var det att packa in och medan Bent cyklade lagade jag och Anso pizza och än en gång så åt vi sen middag. Halv tolv denna gång. Bent la sig för att sova och jag och Anso satt uppe och pratade, kollade på The Guru och spelade kort.




Dagen efter!
Bilden hör inte riktigt till måndagen men den passade så bra. För det var så här det kändes. Bent jobbade och jag och Anso snackade och sen vid halv två körde jag henne till Charlottenberg för att efter att ha lämnat henne på tåget åka och handla. Jag verkligen storhandlade. Och det behövdes. Vi hade inte så mycket hemma som vi trodde. Men nu så har vi mat ett tag framöver. Efter jag kom tillbaka hem så åkte vi och fiskade.




Fiskelycka
Ja, det blev tre fiskar. Tänkte inte skriva så mycket om denna händelse mer än att chokladkakan är 200g chokladkaka och att jag fick två av dessa fiskar. Fisken i mitten var den Bent fick. Jag blev förståss överlycklig att få fisk och dessutom den största och sen fick jag nummer två också. Och för att öka glädjen lite granna så fick jag faktiskt en tredje fisk men den slet sig och bra var det för den var så liten så den skulle vi ändå ha slängt tillbaka.

Fler bilder från alla händelser kommer senare i ett bildinlägg!

Det er greit det! (77)

Kanske jeg begynner og snakk litt norsk snart. Disse dagerne har jeg snakket mye norsk med gamlingarna på arbeidet. Men jeg er ikke så bra en då. Og det skriftliga er ikke så bra en heller. Men man må ju førsøka ibland. Imorgen så drar vi på ferie. Vi drar til Gotland som jag førtalt om tidligere. Jeg vil dra nå jeg. Men må arbeid litt først.

Än så länge så är det lättare för mig att skriva på svenska. Ja, någon gång så ska jag väl lära mig jag också men det kommer nog dröja. Får ta lite i taget. Blir borta länge så jag kommer nog inte åt att skriva här heller. Men men.... det är väl ingen som läser detta heller så då får det väl vara bra ändå.

Ha en god ferie ale sammen!
image43

Norska namn (76)

Ja, jag har ju skrivit om detta ämne tidigare. Men ett namn jag såg häromdagen på facebook tar verkligen priset.
Facebook är förövrigt ett community som enligt min smak är bra mycket bättre än lunarstorm, som bara är fjortisaktigt och hearki och statuspräglat.

Åter till de norska namnen:
* Veslemøy - är det en tjej eller kille?
* Synnøve - tjej/kille?
* De Flon - efternamn men ändå!
* Jørn - vad jönigt.
* Gro - växter gror väl?
* Inge Valle - ville valle?
* Frøydis - tjej/kille?

Ja... namnen som inte automatiskt går att se om det är tjejnamn eller killnamn är i dessa fall tjejer. Visst så kan man nog lista ut vad de är men det är inte så lätt som det torde. Sen så måste jag ju bara säga att ägarna av namnen säkert är himla snälla och det inte är några större fel på dem. Men jag vet då att mina barn ska ordentliga namn.

Nålar ger smärta (75)

Gick upp till Aursmoen idag. Skulle på Spenst och träna lite. Tog cirka 25 minuter och gå så väl på träningscentrat så valde jag styrka istället förutom de sista 7 minuterna då jag varvade snabb gång med löpning. Sen efteråt så hade jag blivit lovad massage på mina axlar och det fick jag. Andra gången nu på en vecka. Axlarna börjar lösas upp. Fortsätter jag så här så kommer de vara smärtfri snart. Bent fick även denna gång sätta nålar i axlarna. Trots smärtan förra gången så tänkte jag att klarade jag det då så klarar jag det nu och dessutom skulle han ta mindre nålar denna gång. Vilken smärta! Tårarna bara sprutade när han satte en nål i höger axel. I den vänstra var det inte lika farligt. Efter ett tag så skulle han snurra på dem men även då smärtade det som bara den på den högra sidan. Han fick ta ut den någon millimeter för att det skulle bli bättre. Sen så kändes det inget och tillslut befriade Bent mig från dessa plågoandar. Jag som skulle vara så tuff och klara av två nålar i var sin axel. Jo pyttsan! Det var det och tårarna sprutade och jag var alldeles matt efteråt. Klarade knappt av att gå hem. Så vill jag aldrig känna igen!

9304 (74)

I onsdags så köpte jag mig en stegräknare. Har velat haft en sådan ett tag nu men det har inte blivit av att jag köpt någon, men i onsdags var det dags. Och jag har brukt den var dag. I början så hade jag den inte på rätt sätt. Så den räknade inte alla steg man tog. Men igår och idag så har jag haft den så som man ska ha den. Idag har det varit en normal dag. Man ska ju gå omkring 10 000 steg per dag. Och idag har jag gått 9304 steg. Varit på jobb och nu ikväll så gick vi en tur till Tävsjön. Självklart hade jag kameran med mig. Här får ni några bilder från denna tur.

           

Och till sist en bild på mina fina blommor!

image42






Blommor och Harry Potter (73)

Igår var vi och såg Harry Potter. Det var en riktigt bra film. Kanske lite kort och de har missat några scener men de har fått med det viktigaste åtminstone. Saknade inget från boken, men å andra sidan så var det ju så länge sen jag läste den.

Idag har jag fått rosor. Tio stycken rosa rosor bland lite blåa småblommor och gröna kvistar. Så vackra och så överraskad jag blev. Fick dem av min kära älskling. Vi firar ett år idag. Jag var och köpte honom en present igår, som han fick öppna på en gång för jag klarar ju inte av att vänta. Tänkte köpa blommor jag med men jag fann inga rosor som jag ville ge bort. Men det gjorde Bent och ändå var det samma affär vi kollade i. Jag kollade inte på rätt ställe.
Tio rosa rosor. Vad betyder det då? Det finns ju ett
blomsterspråk. Tio blommor säger: Vill du gifta dig med mig? Och rosa blommor säger: Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet. Och rosor då? Ja, det finns så många betydelser angående rosor men rosa rosor betyder: Älskvärdhet, glädje förtjust.

Undrar om min älskling viste om detta språk?

Väntan...(72)

Snart, snart! Inte så långt kvar nu. Om två timmar så sitter jag på en biograf och ska titta på Harry Potter och Phenixordern. Oj oj oj vad jag har längtat och nu så blir det äntligen av. Fantastiskt! Trodde aldrig det skulle ske. Vill ju så gärna se Pirates of the Carrabean med men det får nog kanske vänta till ett senare tillfälle. Kanske när vi är i Göteborg, så har jag sett alla tre filmerna på samma biograf, eller åtminstone i samma stad om vi ska välja den nya biografen.
Men idag, alldeles strax så är det Harry Potter som gäller. Och vet ni vad, det är premiär idag. Jag ska se Harry Potter på premiärdagen. Det trodde jag aldrig. Längtar redan.

Semester önskas (71)

Efter en veckas kongress sov jag 22timmar av totalt 36. Det är rätt så mycket. Men väl behövligt. Nu har jag jobbat två dagar och jag önskar att jag fick semester. En lååååång semester. Jag är dock ledig imorgon sen jobbar jag tre dagar ledig en jobbar tre och sen.... sen så är det Semester. Gotland och tillslut två dagar i Dalarna. Längtar redan. Och jag vill så gärna ha jobbet som montör. Vill inte jobba med äldre. Även om jobbet i sig inte alls är så dumt men jag vill göra något helt annat. Bryta kontakten med människorna och bara vara med döda ting. Inte för alltid, men just nu känns det som om det vore en bra idé.
Jag ska bryta med mycket i mitt liv. Jag har brytit med Sverige och tagit ett steg bakåt från UNF. Eller flera steg. Nu är jag inte ens med i något utskott på förbundet. Och tro det eller ej, det känns jävligt bra. Men samtidigt så känns det konstigt. UNF har varit en stor del av mitt liv tidigare och nu.... ingenting. Hoppas att de där hemma kommer ihåg mig och vill ha mig på några kurser ibland då och då.
Men det finns så mycket bra folk hemma i Dalarna nu så jag oroar mig inte ett dugg. Det känns härligt att kunna luta sig tillbaka och vara trygg i att det kommer gå bra för dem där hemma. Och jag hoppas att på något sätt att jag har haft något i spelet med det. Och det tror jag nog att jag haft även om det finns andra som säger något annat. Det får stå för dem. Under mina två år som ordförande så har UNF Dalarna blivit något helt annat än vad det var i början och vem som bär ansvaret är de som drivit UNF. Inte bara jag, oh nej.... Det är massor av bra människor som ska ta åt sig äran. Min uppgift var att skapa en trygg distriktstyrelse, med roliga och inspirerande möten. Och det lyckades jag med, i alla fall första året.

Nog om detta. Nu ska jag vila en halvtimme så jag orkar åka in till Strömmen och handla.

Sömnbehovet (70)

Vilket sömnbehov jag har. I söndags var jag så himla trött efter en veckas kongress och inte kunde jag sova för jag satt på centralen i Stockholm och väntade in mitt nattåg. På tåget pratade jag med Bent första timmen, inte hela tiden men lite då och då när mottagningen var bra. Sen från halvtolv till halvtre sov jag som jag vet inte vad. Sen vaknade jag och det var kallt. Det blåste kallt från tågväggen och vi stod stilla någonstans. Tror det stod Falkenberg eller Falköping, men jag kommer inte ihåg. Läste skylten men var för trött för att lägga det på minnet. Sen efter att fått till min jacka och tröja så det täckte där det var kallt och jag fått lite som kudde och lite över ögonen så det inte var så ljust så somnade jag igen. Vaknade av att de hakade på vagnen igen och sen sov jag. Jag sov och sov. Vaknade korta stunder för att ändra ställning. Det är inte lätt att sova på ett säte. Jag hade min väska till stöd för benen ibland. Jag vaknade ett litet längre tag vid halv åtta. Han skicka godmorgonsms till Bent sen sov jag igen, till halv nio. Då var vi i Moss och vi stod stilla pga signalfel. Sov lite grann med vid nio tänkte jag att jag var tvungen att vakna så jag kunde höra om det blev bussar eller hur det blev.

Jag kom hem vid tolv och jag försökte umgås med min älskling. Kvart i ett så sov jag igen. Strax innan han skulle åka tillbaka till jobbet. Jag sov och sov till kvart i fyra ungefär. Dags att vakna till lite grann. Klockan sju sov jag igen och klev upp vid tio och kollade på City Akuten. Sen vid halv tre så sov jag för natten igen och nu klev jag upp vid tio enbart för att Bent ringde och väckte mig. Och jag är fortfarande trött. Men inte lika illa som det var igår.

Summasumarum har jag sovit 22 timmar sen söndag klockan 23.30. Det är mycket det.

Slitsamt (69)

Det är slitsamt att åka tåg. Ska aldrig mer åka tåg i Norge. Men som jag sa i ett tidigare inlägg så ska man aldrig säga aldrig. Efter all väntan igår så fortsatte den idag. Kom till Moss och där blev vi stående. Signalfel mellan Ski och Oslo. Efter lite mer än en timme fick vi byta tåg som skulle ta oss lite längre fram, till Ås, och därifrån skulle vi åka buss. De meddelade också att vi skulle räkna med att få vänta för de hade svårt att få tag i tillräckligt med bussar. Men jag kom på buss nummer två och kom till Oslo en timme och 45 minuter för sent. Bent skulle hämta mig ringde och berättade att han stod där vi skulle komma. Men inte stod han där inte, så än en gång fick jag vänta. Ringde två gånger innan han svarade. Så äntligen fick jag sätta mig i bilen. Det var tur att han hämtade mig. Skulle inte orkat med mera kollektivtrafik idag, och inte på ett tag framöver heller.

Sovit gott på tåget och sovit nu på eftermiddagen i min egen härliga säng. Den är så underbar.

Dessutom ska jag på intervju igen angående Think den 27 juli. Tjohoo men nackdelen är att det blir färre dagar i Falun. Men men... sådant är livet.

Tid (68)

Det är väl rätt så få gånger som man märker av tiden som när man sitter och väntar på något eller någon.Och det som är så otroligt är att när man väl märker av tiden så går den så himla sakta. Det är ju 60 hela sekunder på en minut och 60 minuter på en timme. Idag har varit en dag med väntan.

Det är söndagen den 8 juli och sista dagen på kongressen för den här gången. Avslutningskvällen igår var rätt så lyckad. Satt mest och justerade protokoll men han med och se FS-showen som mot förmodan var väldigt bra. Skrattade många gånger och det behövdes. Vid avtackningen så tårades mina ögon. Det var lite vemodigt att se så många bra människor avsluta sitt jobb i styrelsen. Men det är förståss många bra människor kvar och de nytillkomna är säkert också mycket bra. Det lär väl märkas under den kommande tvåårsperioden.

Natten blev sen och jag somnade kanske runt tre tiden och klockan ringde sju i morse. Gissa om man var trött!?! Halvsov en halvtimme till, upp och packa ihop sina grejer och sedan gå och äta frukost. Och efter det har det varit den eviga väntan. Först väntan på att vi skulle få protokollen efter justeringrunda ett. Sen väntan på att nätverk ska fungera så man kan komma åt protokollet och rätta felen för att sedan dela ut det för justeringsrunda nummer två. Och då var det väntan på att få den tillbaka och justerad. Sen ordna med det och springa iväg för att äta lunch vid halv två. Sen blev det bara att inta väntan på tåget som skulle gå 21.09. Men fick veta att man kunde ta tidigare tåg till Stockholm så jag kunde vänta här istället. Krångel och väntan och krångel och väntan men tillslut var jag här och väntan fortsatte på centralstationen. Lite sällskap har jag dock fått av
Emil en stund. Sen fördrev jag tiden med att äta lite hamburgare och nu sitter jag på nätet här. Klockan är halv åtta och mitt tåg till Oslo går 22:35. Hurra!

En liten kort summering av kongressen i Uppsala 2007:
Ordningsfråga
Streck i debatten
Ordningsfråga
Ordningsfråga
Sakfråga
Sakupplysning
Votering
Votering
Ordningsfråga
Och en massa onödiga inlägg
men framförallt en massa inlägg innehållande bra argument och vettiga diskussioner.

Och sist men inte minst.....
Alla människor som jag tycker så mycket om. Ingen nämnd och ingen glömd! Saknar er redan!

Kongress (67)

Insåg att det skulle ta enormt mycket tid att bara skriva ett inlägg efter kongressen. Nu kommer det ju bara bli två men ändå. Har inte så mycket att göra för tillfället så jag passade på att skriva lite. Kom hit i måndagskväll och är redan trött. Men nej, jag ångrar inte att jag åkte. Har träffat massor av kändisar och det är härligt att se allihopa igen. Härligt att få sitta och bara prata med Anso om allt och inget. Underbart att få gosa med Miriam. Trevligt att få träffa alla som jag inte får träffa så ofta, som kanske bara sker på kongresser. Lite konstigt att inte vara ombud och få rösa och hänga med. Men jag är där rätt så mycket ändå. Ska skriva imorgon om inte redan i eftermiddag.
Fått massor av kramar och det är underbart. Härligt uppfriskande! Och sista natten behövde jag inte sova själv i sängen. Det var skönt. Sover mycket bättre med sällskap i sängen. Det är Bents fel. Vem sällskapet var? Svår fråga... Miriam såklart!

Och massa kongressstrul har det varit. Både tekniskt och praktiskt och personligt förståss. Men det är ju kongress så vad förväntar man sig? Få se vad som sker i sinnom tid, eller något i den stilen. Saknar alla
Juventare här. Fast inte för att jag dirket känner någon men det brukar alltid vara någon på våran kongress. Men de har ju sin kongress nu, fast där heter det landsmöte. Skulle kanske varit där med? Ähh... Det är UNF jag brinner för så jag är på rätt plats.




Paus (66)

Intervju igen... så var den tredje i Norge avklarad. Andra på en vecka. Gick rätt så bra, men tror inte jag får jobbet. Det är en tjänst och fyra som kommer på intervju. Tio sökande totalt så jag gjorde bra för att komma på intervju. Alltid något. Vill jag ha jobbet? Hellre Think säger jag. Men ett jobb är ett jobb så det är bara att tacka och ta emot.

Kongressen väntar i Uppsala. Jag åker idag för att starta imorgon. Ska sova med ett par gamla UNF-rävar denna natt och imorgon byter jag rum och sover med tre tjejer istället. När jag berättade att jag skulle sova med två killar så blev Bent lite, vad säger man, fundersam. Men allt var lugnt. Ingen fara på färde. Sen blir det att skriva protokoll. Ska läsa kongresspärmen på tåget idag. Har inte hunnit läsa så mycket, har ju varit upptagen med annat denna vecka. Har det inte varit jobb så har det varit underhållande av lillebror. De gånger man tog sig tid att sitta och lyssna på handlingarna på datorn fick man avbryta för att lyssna lika mycket på lillebror. Så få se hur det blir på tåget då. Han ska lyssna på musik och så har jag sagt att han inte får prata så mycket där och framför allt inte så högt som han brukar.

Det kommer gå några dagar nu innan jag skriver här igen. En vecka för att vara precis. Skulle inte tro att jag får chansen under veckan. Hittar jag en dator med internetanslutning och hinner sitta där en stund så blir det att kolla mailen.

Ha en underbar vecka! Skriv gärna några hälsningar så blir jag glad när jag återvänder.





Vackra bilder från fisketur (65)

Igår var vi iväg på fisketur igen. Vi tog båten och rodde till en liten ö och stod där och fiskade. Någon fiskelycka var det inte. Stod där länge men bara 6 fiskar tog vi upp. Tragiskt, men så är det ibland. Jesper blev ledsen för han inte fick någon fisk, men så har han inget tålamod heller och rör på flötet hela tiden. Han är för liten för att fiska ibland tror jag. Han lyssnar inte när man ger honom råd och tycker det är roligare att kasta ut än själva fiskandet. Men så var det ju när man var liten. Han lär sig väl om han fortsätter att fiska. Kunskapen kom ju till mig efter ett tag.

Här kommer det några bilder från fisketuren. Visst är det fint?


Visst är de fina mina kära pojkar?


Tog himla fina porträttbilder med.


Och för att vara rättvis så avslutar jag med en bild på mig, tagen av Bent.