Eurovision Song Contest 2008

Ja, så var det avgjort. Årets upplaga av melodifestivalen har kommit och gått med Ryssland som segrare. Inte den bästa låten enligt mig, men klart inte en av de sämsta heller. Så Ryssland är en bra vinnare.
Sverige då? Charlotte Perelli? Hur gick det? Inte så bra va? Men det var väl inte så svårt att räkna ut. Det tycker inte jag i alla fall. Visst så hoppades man på en top 10 placering, men allvarligt? En inte alltför bra låt med en inte alltför bra artist som dessutom såg ut som hej kom och hjälp mig. Plastikopererad till max! Inget illa menat med det, alla har rätt att se ut som de vill. Men personligen så vill jag kunna se ögonen på folk, och det kunde man knappt på Charlotte, på grund av alltför höga kindben (så såg hon inte ut förr) och definitivt för mycket smink. Ukraina hade en liknande sång men som var mycket bättre, med bättre artist som såg helt okej ut. Så? Ja... jag är inte så överraskad över resultatet.

Och tydligen så kom hon till final på grund av ytterligare en
jury. Ja, det säger ju sig själv, eller hur? Sverige kan inte det här med att skicka bra artister. Eller jodå...om svenska folket fått betsämma så...men det får vi ju inte.

Det komiska är väl ändå att Lettlands låt först var skickad till Sveriges melodifestival men den kom inte ens med i delfinalerna. Och se vad som hände med den låten? Den kom på tolfte plats. Lite surt kanske? Fast...den hade inte vunnit i Sverige. Vi vill vara så proffisionella och duktiga att vi hellre skickar en halvbra låt, med en halvbra KÄND artist som gjort detta förut än att satsa på något nytt och bra. Se bara vem Svenska folket ville skicka? Skulle nog gjort det bättre än Perelli.

För en gång skull så ska jag verkligen skriva och säga: NORGE ÄR BÄTTRE ÄN SVERIGE! Så... nu var det sagt. Norges låt kommer man ihåg, den är bra och har en bra artist. Narturlig och skön klang - alltihop. Och...det tyckte Europa med. Norge kom på femte plats. Finland kom sist av de nordiska länderna... de förtjänar det inte, Danmark var sämre, men som alltid, det finns ett men. Finland hade en svårare låt att ta poäng på.
England kom sist som vanligt hade jag tänkt att säga och skrev det med. Men det är inte så ovanligt, men de skulle kunna göra bättre ifrån sig. Frankrike hade en engelsk låt... kan ni fatta det eller? Låten var nog rätt bra ändå om man inte tänker på uppträdandet eller musikvideon som visades innan. Frankrike hade så att säga en bra låt för att vara Frankrike och liksaså Tyskland.
Jag är nöjd över top 10 placeringen förutom plats nummer 10. Bosnien-Hercegovina skulle kunnat hoppat ner två platser till 12:e och de andra två hoppat upp en plats.

En bra kväll hemma hos bra vänner! Här kommer resultatlistan från 1:a plats till sista!

Resultatet i schlager-EM
  • 1. Ryssland - Dima Bilan: "Believe"
  • 2. Ukraina - Ani Lorak: "Shady lady"
  • 3. Grekland - Kalomira: "Secret combination"
  • 4. Armenien - Sirusho: "Qele, qele"
  • 5. Norge - Maria: "Hold on be strong"
  • 6. Serbien - Jelena Tomasevic featuring Bora Dugic:"Oro"
  • 7. Turkiet - Mor ve Ötesi: "Deli"
  • 8. Azerbajdzjan - Elnur & Samir: "Day after day"
  • 9. Israel - Boaz: "The fire in your eyes"
  • 10. Bosnien-Hercegovina - Laka: "Pokusaj"
  • 11. Georgien - Diana Gurtskaja: "Peace will come"
  • 12. Lettland - Pirates of the Sea: "Wolves of the sea"
  • 13. Portugal - Vania Fernandes: "Senhora do mar"
  • 14. Island - Euroband: "This is my life"
  • 15. Danmark - Simon Mathew: "All night long"
  • 16. Spanien - Rodolfo Chikilicuatre: "Baila el chiki chiki"
  • 17. Albanien - Olta Boka: "Zemren e lame peng"
  • 18. Sverige - Charlotte Perrelli: "Hero"
  • 19. Frankrike - Sebastien Tellier: "Divine"
  • 20. Rumänien - Nico & Vlad: "Pe-o margine de lume"
  • 21. Kroatien - Kraljevi Ulice & 75 cents: "Romanca"
  • 22. Finland - Teräsbetoni: "Missä miehet ratsastaa"
  • 23. Tyskland - No Angels: "Disappear"
  • 24. Polen - Isis Gee: "For life"
  • 25. Storbritannien - Andy Abraham: "Even if"

Massa blandat

Det dröjer mellan inläggen ibland. Det är nog för att det är så mycket annat att tänka på just nu. Vill inte gå in på allt just nu men ja, jag kan ju försöka klämma in lite uppdatering. Visst är det roligt?

Nationalfirandet var inte så där bra som man skulle kunna önskat. Det var kallt och blåsigt och regnade. Tur att jag ändå jobbade på dagen. På kvällen skulle det ju grillas men det blev lasagne istället. Ja, det var väl lika bra det, för det var kallt ute och jag tror ingen ville stått ute och grillat maten heller för den delen.

Sökt en hel del jobb har jag gjort med. Ska på intervju på en av dem på torsdag nästa vecka. Ska bli spännande. Hoppas jag får något fast jobb snart, för det är på tiden.

I helgen så är det inte en lugn stund att invänta. Imorgon ska vi till BR och H och äta lite mat, på lördag drar vi till Trollhättan för att se finalen på Eurovision songcontest hos S och J. Har ju sett det tillsammans med dem två år tidigare och varför bryta traditionen för? Sen hem tidigt på söndagen och så jobba nästa vecka. Helgen kommer vara underbar det är jag säker på. Trevligt sällskap är aldrig fel.

Nu hoppas jag på bättre väder för jag måste cykla till jobbet imorgon. Bilen är på lagning och blir klar imorgon förhoppningsvis.

Ha en bra helg nu allihopa! Det ska jag försöka ha!

Nationalgrillning

Jag ska jobba i helgen! Suck! Ser inte alls fram emot det. Visst, det är väl trevligt att träffa kollegorna på det jobbet men jag skulle hellre vilja vara ledig. För någon månad sedan så jobbade jag ju var och varannan dag där, så då gick det ju bra. Men nu är jag ju bara där var tredje helg och det är lika motigt varje gång. Och denna helg är det dessutom långhelg, fredag, lördag och söndag.
Och på lördag är det norges nationaldag. Hade jag varit ledig så hade jag ju varit med och firat den. Inte så där jättekul men ja... får väl börja med några traditioner. Men i år så jobbar jag på dagen så det kvittar, kommer ju få lite extra betalt med. Och pengar sitter inte fel. Sen på lördagkväll så ska vi hem till svärföräldrarna och grilla. Mat måste vi ju ha och grillat är gott. Hade nog hellre frågat ett par bekanta om vi kunde hitta på något tillsammans, men då det är nationaldag så har de säkert annat för sig. Norrman/kvinna som de är!

Och så har jag tänkt på att jag faktiskt jobbar 95%. Fram till sista juli. Känns inte som det direkt. Men det är så. Känns som jag inte gör något speciellt och det känns inge bra. Men det är ju bara 15% som är fast jobb så det kanske är därför.

Sen kan jag ju säga att jag har världens bästa pojkvän! Han är allt jag är och inte är!

Ingen fiskelycka!

Nej... det blev ingen fisk idag. Fiskade inte så länge heller. Först åkte vi till båten och gjorde iordning den, sen åkte vi vidare till en annan sjö för att fiska där. Men då det inte nappade eller vakade alls så åkte vi vidare. Men det var folk överallt så vi åkte hem. B är ute och cyklar och jag sitter här och väntar. Vi ska in till Lilleström och äta pizza när han kommer hem och gör sig klar. Hoppas ju att han kommer snart, för jag börjar bli hungrig.

Imorgon och på onsdag måste jag cykla till jobbet... ser inte alls fram emot det, men ja det är ett måste om jag ska komma dit. Ha en trevlig vecka!!!

Liten öring

Igår var vi och fiskade. Fick 7 abborrar och 2 öringar. Inte bara jag då. Jag fick tre abborar och en öring. Fast den var för liten för att ta upp så jag fick släppa lös den igen. Drog i och för sig upp den andra öringen med men det var B som fångade den. Vi hade tagit cyklarna på bilen och åkt iväg. Sen stannade vi och cyklade 3km upp i skogen till Abborrtjern. Kunde nog åkt bil ändå upp, men då det är bom så vet man ju inte om den stängs. Den var öppen på väg upp... och på väg ner med men det kunde vi ju inte veta. Men det var skönt att cykla med.
Vi fick vår middag igår i alla fall och Theo fick några abborrar och lite öring. Han var nöjd med maten.

Idag ska vi nog fiska igen, men då från båten. Få se hur vädret blir. Sen den kommande veckan ska jag jobba fem av sex dagar. Härligt värre, eller inte. Men det är bara att hålla ut. Söker nytt jobb från hösten med. Vet ju inte hur det blir det nuvarnade så det är lika bra att försöka få ett fast eller fastare jobb.

Trevlig måndag på er, här i Norge är vi ju lediga idag.

Komplikationer!

Nu har det gått en vecka sen sist. Eller ja... så gott som. Bröllopet var underbart. S var strålande vacker och kvällen avslutades på bowlingbanan i Falun. Jag förlorade stort medan B vann, den mallgrodan! Skräddargården var ett underbart ställe, synd att vi bara var där på kvällar och nätter. Han inte med så mycket mer.

Var på personalmöte igår vilket resulterade i att jag inte längre är ledig på onsdagar utan på torsdagar. Konsekvensen av detta blir att jag blir tvungen att cykla till och från jobbet på onsdagar oavsett väder. Och detta valde jag själv. GAHH! Men jag tänkte ju förståss inte på konsekvensen på mötet. Dumma mig. Och en annan konsekvens blir att läkarbesöket som jag så smart lade in på min fria onsdag nu kommer att behövas ta ledigt för. Måste gå tre timmar innan jag slutar samt att jag nog inte kommer tillbaka efteråt, mer än för att hämta min cykel då.

Ja... just nu finns det inte så mycket mer att berätta än att på lördag är terrängcykelritt som B ska vara på. Så där kommer jag tillbringa min lördag.