Mitt nya hem

Har lovat ut lite bilder och tänkte lägga ut lite här med. Så här kommer de:

Planritning: Denna är spegelvänd jämfört med vad våran är. Plus att vid ingången har vi större uteplats.


Hallen: sett från ytterdörren och sett från mot ytterdörren. Visst är reflexvästen lysande?
 

Toalett: som ligger direkt till vänster, från ingången sett. Visst är jag snygg i spegeln?
   

Lilla sovrummet: Mitt emot badrummet. Som just nu är roterum, men ska bli gästrum ett tag tills lillpyret blir så gammal så det blir hennes.


Stora sovrummet: Längst bort i hallen, dörren med den svarta väskan. Ser väl lite finare ut med en bäddad säng, men jaja... Bild nr två är våra fina specialbeställda garderober.
 

Klädkammare: som är i anslutning till stora sovrummet. Och vi har ju inte direkt inrett det som en klädkammare ser ni... det är ju pyrets krypin.
   

Vardagsrum/kök:
   

Ja så ser det ut hemma hos oss om det är någon som är nyfiken. Allt är ju inte klart än. Ska in ny soffa och soffbord. Och så ska ju pyret på plats med. Och just ja... glömde lägga in den viktigaste bilden av dem alla...



Min lilla älskade buskatt Theodor. Som stormtrivs i sitt nya hem, både inomhus och utomhus kanske jag ska tillägga.
Ja... kanske alla bilder är för avslöjande, få se hur länge inlägget finns kvar... tills mina vänner har sett bilderna.

Ni är välkomna att hälsa på när som helst.

Är det okej att ångra sig?

Som rubriken lyder: är det okej att ångra sig?
Vissa saker ja, andra saker nej. Och denna sak? Nej, och egentligen så vill jag ju men ibland är det bara så svårt. Varför? Jag är jag och jag är! Ja, det är sant nog.
Varför ska allt vara så svårt. Och varför gömmer vissa huvudet i sanden när det blir svårt och inte tar tag i saken? Kan jag inte få göra så med och må bra av att göra det? Glömska... det vore väl underbart!

Nedräkningen börjar

Men ja...hur ska man nu räkna. Det är alltifrån 30dagar till 60dagar som lillpyret kommer. Enligt Sverige där man räknar 40+0 så är det 44 dagar till beräknad födsel. Här i landet räknar de 40+2 och då är det ju 46 dagar kvar. Sen ska man ju alltid räkna med +- 14 dagar med. Så ja...alltifrån den 26 november till den 26 december. Tjohoo.... så det är bara att vara klar den 26:e november. Och hoppas pyret väntar åtminstone till den 29 november för den 28:e så är det julbord med jobbet. Som jag så gärna vill gå på. Men ser ni... det är väl då pyret vill komma.
Helst så önskar jag att pyret kommer den 2 december. Då föddes morfar för 86år sedan och han finns ju inte mera bland oss jordfolk. Så det skulle vara fint om vi fick en till i släkten på den dagen. Men det är ju att önska för mycket. Pyret kommer när pyret vill.

Imorgon är jag ledig och det välkomnar jag med öppna famnar. Önskar bara att jag hade lite mindre tider att passa. Men klipptiden vill jag verkligen. Och bassänggympan vill jag med. Allt det andra får blir om jag orkar. Annars finns det ju andra dagar till det då.

Kära sömn

Kan du inte komma tillbaka till mig, bara för en enda natt så skulle jag bli glad. Nog för att jag måste gå upp och kissa någon gång numer, men emellanåt kan jag väl få sova lite. Så kära sömn.... kom till mig! Med vänlig hälsing en snart dubbelseende och vimsig person.

Ja...så skulle nog mitt brev till sömnen se ut. Men vaddå... så här kommer väl mitt nästa år se ut mer eller mindre. Men då kan jag kanske få sova på dagarna när pyret sover. Men nu går ju inte det, för nu måste jag ju göra än det ena och än det andra. Idag så är dagen fullproppad. Oslo, födelsedagsfirande och så besök hos ett par vänner. Och jag har inte sovit så bra i natt. Ska lägga mig snart igen och hoppas att få sova någon timme tills B kommer hem från cyklingen. Kan ju alltid hoppas på det.

Sen så har jag tänkt på det här med julklappar. Inte till mig själv då, utan till pyret och till dem jag ska köpa till. Till pyret har väl mera varit så här: ingen idé att vi köper något mera nu, för julen kommer. Och får hon inte det till jul så köper vi det efteråt. Som typ babysitter, lite leksaker och så vidare. Och till dem jag ska köpa till har det varit helt stilla... har ju kunnat köpt DET till de flesta. Men inte i år. Och till de i familjen....det går ju inte. Nu har jag fått lite tips om till bror och fru, men de övriga då. Jaja, det får väl gå ändå. Och till mig själv? Helt till mig själv? VAD önskar man sig? Presentkort på kläder, men det är ju rätt tråkigt kanske. Men kläder går åt och just nu vet jag ju inte vad jag har för storlek sen. Skulle vilja ha någon snygg skjorta och en snygg tröja. Sen finns det en parfym som jag vill ha, men det är ju så dyrt med parfym. Och så duschcreme och bodylotion i samma doft skulle ju inte vara helt fel. Men sen då? Sen är det till hushållet man tänker på, och då blir det ju inte bara till mig utan till B också. Inget fel med det, men ja... ni förstår.

Mamma önskade sig ett kort på pyret. Ja... men det är ju enkelt fixat. Vad mera? Mormor har jag ingen aning om, men har tänkt lite på bilder på pyret men det hinner inte bli så många som till ett litet album. Så få se vad det blir. Kanske en bild på hela familjen. Det skulle nog passa. Ska ju kunna gå att skicka med. Pappa och Jesper får sina julklappar när de kommer hit. Och har väl hittat lite till dem redan. Usch...det är bara oktober och jag tänker på julklappar redan. Men jag vill vara klar innan mitten på november. Sen så vill jag bara ta det lugnt och slå in allt. Har ju lite annat att tänka på med.
Pyret kommer ju inte allt för lång tid före julen!

Hjärnsläpp titt som tätt

Ja, det är väl bara förnamnet för mig. Har inte sovit ordentligen en hel natt sen helgen, eller ja... sen jag vet inte när. I helgen var det ändå ingen riktigt sömn ändå. Vaknade tidigt för vovarna. Hade ju besök här. Men jag tyckte ändå att jag sov när jag sov. Sen natten till måndagen så har jag inte sovit riktigt. Känns mera som ett halvslummer. Sov som en sten månadagskväll, för då var jag helt slut efter en dag på jobb. Igår gick det lite bättre, somnade dock på bussen så var på väg att åka förbi hållplatsen jag skulle av. Hade det inte varit för att B ringt så hade jag inte vaknat till hållplatsen innan.

Sov inte i natt heller så bra, även om jag var vaken och kollade internet tills jag verkligen var trött och när jag nästan somnade ifrån datorn så stängde jag av och la mig. Men somnade jag? Nej då...
Så att jag har hjärnsläpp är väl kanske inte så konstigt. Får väl försöka se glad ut ändå. Hoppas jag får sova i natt i alla fall. För imorgon jobbar jag till stängning. Inte för att jag jobbar längre, men det är jobbigt att vara kvar till sist.
Och i helgen blir det Oslo, besöka BR och H och så fyller Bs mamma år. Krockar på en och samma dag, så egentligen hinner vi inte med allt. Få se vad B säger...men födelsedagsfirande anser jag kan tas på söndag. Hon är ju ändå över 50år.

Hemligt

Nä inte speciellt, men har idag skickat iväg ett anonymt brev. Haha... Så anonymt är det inte, men hade en del saker här hemma som jag tänkt åka till ett speciellt ställe och ge dem till. Men när jag varit där i närheten har jag bara glömt bort det, eller så har tiden inte funnits till. Men nu är det lagt i kuvert och sambon min ska skicka iväg det någon dag här fram över.
Mottagaren kanske kommer att undra vem det är ifrån, men så svårt ska det inte vara att lista ut, och speciellt inte om du mot all förmodan läser detta. Sen är det ju upp till mottagaren vad h*n gör med innehållet. Det kan ju vara roligt för några att ha, men egentligen är det inte så viktiga saker. Men lite roligt är det ändå att skicka iväg något utan att skriva vem det är ifrån. Undrar om de listar ut det och om de i så fall hör av sig och frågar. Får väl bara vänta och se.

Idag så har jag fri igen. Har inte sovit så länge som jag velat. Är lite trött men det kanske är bra så kanske jag somnar gott ikväll. Ska iväg till barnmorskan snart och mäta och kolla. Undrar om jag ligger kvar på min kurva eller om den har förändrats något. Måste väga mig med och lämna kissprov. Massa jobb det här, men det är ju för en god sak.

Sen så är Theo ute. Andra gången nu. Eller hur man nu räknar. Första gången var i alla fall i tisdags. Mest skrämmande var det för mig tror jag. Han var borta i 1,5 timme. Och jag var helt säker på att han var försvunnen. Kunde inte slapna av alls. Gick som på nålar och gick och kollade efter honom med jämna mellanrum. Men han kom hem till slut och ville ut igen och igen och igen. Men det fick vara nog den dagen.
Idag så öppnade vi dörren för han igen. Och för en stund sedan var han in och hälsade innan han gick ut igen på nya upptäcksfärder. Blev så glad när han kom in i vardagsrummet av sig själv. Då hittar han hem och vet vart han hör hemma. Han fick lite gos och så gick han igen. Har dörren på glänt så han kan komma när han vill. Hoppas han kommer hem innan vi ska till barnmorskan bara. Vill inte åka iväg och ha han ute.

För övrigt så är väl det mesta bra, tvättar babykläder för fullt. Tredje maskinen för idag är igång nu. Men det blir ju inte så många åt gången när det är nya kläder som ska tvättas separat. Gissa om det känns onödigt att lägga i ett plagg i babystorlek och tvätta det i nästan en timme. Bättre är det med det begagnade för dem är ju tvättade innan och då kan man fylla maskinen bättre. Har ju några nya kläder med i det begagnade om det är samma färger. Har ju några veckor kvar att tvätta på så alla kläder och sängkläder ska väl hinnas med antar jag.

Ha en bra torsdag nu allesammen!

Tisdag

Hemma igen då... ja det behövs kan jag lova. Har smått yrsel och piper i örat av ljud. Så länge det är tyst så går det rätt bra, men minsta lilla ljud så går det rundgång och sen piper det med. Jobbigt att vara på jobbet med barn som inte är helt tysta hela tiden. Och gissa hur trevligt det är när barn skriker? Inte trevligt alls. Speciellt irriterande är det när det är samma barn som bara vill ha uppmärksamhet. Inte för att det inte får det annars, men tex så börjar ett barn gråta pga att den gjort sig illa eller nått. Och då börjar detta barn också gråta, eller ja.... det skriker. Den senaste veckan när jag varit så yr och det piper i örat så har jag varit så elak. Jag försöker först prata med barnet i fråga men när det inte hjälper så låter jag det skrika, för inget tycks hjälpa. Igår så var det nära till lunch så sa jag bara att nu leker vi innan vi ska äta. Och så nickade barnet och slutade gråta. Jobbigt att det är några få som tär på tålamodet hela tiden. Och det är inte bara mig heller utan de andra har också tröttnat lite på det hela. Men ja, man kan ju hoppas att det blir bättre framöver. Att allt inte ska vara som DE vill. Baraför att de får som de vill hemma betyder inte det att det gäller överallt.

Ja, det var ju inte det jag ville ha sagt. Utan snarare att det är jobbigt med denna yrsel och pipingen i örat av ljud. Blir helt slut. Så det är skönt att få vara hemma idag, även om det inte gått över så är det i alla fall någorlunda tyst här. Tänkte lyssna lite på musik på förmiddagen men det lät så illa så jag fick slå av. Och inte blir det bättre när katten skriker heller. Men han är ju tyst för det mesta så det står jag ut med.

Imorgon så ska jag jobba till fem, senvakt med andra ord. Undrar hur jag ska orka. Igår var jag på väg att gå hem för det är jobbigt med alla ljud. För jag räknar inte med att det ska ha gått över. För det har varit så här i en vecka nu. Sen på torsdag är jag ledig igen, och ska till barnmorskan. Ska då ta upp detta. Det är väl svullna örongångar men det kanske finns något att göra åt saken. Och fredag så är det planeringsdag, 8-14. Inte så långt med andra ord. Sen får vi besök förhoppningsvis. Så S och J, om ni läser detta så kommer ni hit på fredag! Tänkte åka in till Oslo på lördagen om ni kommer på fredag. Så, det är bara att komma hit, hör sen!

Idag så ska jag på vattengympa igen. Ser fram emot att ligga i vattnet och plaska runt. Får gå hur det vill med yrseln, vattnet är varmt och jag älskar värme. I alla fall sådan värme.

Sverige

Ja, var i Sverige igår och handlade, massor! Det var trevligt, sällskapet var väl okej, gick ju själv med B och då går det väl bra. Värsta är ju att hon är här idag. Bs pappa är här och hjälper B med lite ting och tang, bland annat att såga sönder vårat gamla köksbord och göra ett skötbord av resterna. Och då ska ju hon vara med också. Vad hon har gjort? Ja, det undrar jag med. Suttit på soffan medan jag gick igenom någon kartong, sen kollade vi igenom Jotex-katalogen men jag vet inte om jag fann några gardiner som vi gillade och som vi behöver. Så få se, får gå igenom den igen med B.
Nu så har hon isär kartonger som vi kanske inte behöver. Några ska vara kvar så vi kan packa i saker i och sen ha upp på loftet.
Angåenge loft så har B fixat iordning det nu med golv på den delen vi behöver. Kan bli riktigt stort där uppe om vi vill, men det får vi ta efter hand om vi behöver större.

Nu har vi fått handlat det som vi måste ha till pyret. Skötbädd med Laban på. I rött! Så fint så! Sen en skötväska, inte speciellt som att ha på vagnen, för det fanns inga riktiga fästen på den här. Men det går att ha den där. Väskan är lite större än vagnväska så vi kommer nog kunna använda den mycket. Sen har jag köpt julklappar till några. Mamma, pappa och C och A har fått lite grann. S har jag halvt köpt till och så har B fått lite med. Några av klapparna är från pyret med. Så hoppas bara att hon behagar att komma till oss föra jul.

Ny vecka imorgon, med nya utmaningar och möjligheter. Till helgen får vi förhoppningsvis besök och det glädjer vi oss till så mycket. Både jag och B. Hoppas vi kommer lite mera i ordning men för dem som kommer så spelar det nog inte så större roll. De kommer hit för våran skull och för att se på lägenheten. Om det står någon kartong här eller där så bryr de sig inte om det. För de vet ju att det inte ska stå där i evigheter. Så väl känner de oss.

Gravid eller magsjuka?

Svårt att veta! Har mått illa i några dagar nu, och yr som bara den, men det vet ni redan. Det ena beror väl på det andra antar jag. Igår kväll så fick jag springa upp från sängen och spy. Inte så mycket men den korv jag åt kom nog upp. Det har gått magsjuka på jobbet och senast igår var den en som spydde. Peppar peppar så har jag inte fått det. Vad jag vet! Mår inte alls illa idag, trots frukost och lite brownies. Ja.. jag vet man ska inte äta det till frukost, men jag tog två bitar brownies och två mackor så det borde ju gå ändå tycker jag. Sambon åt korv med bröd till frukost och mackor... jag skulle få en korv med om jag ville men jag ville inte ha det. Det var inte speciellt lockande.

Ska ju till Sverige och handla idag. Jag vill verkligen inte ha magsjuka så jag blundar nog för den möjligheten. Tror nog jag klarar av det. Synd att handelturen inte blir som jag vill ha det. Svärmor ska med. Ja, jag ska väl vara glad att hon vill vara med och handla men det har blivit för mycket den senaste tiden. Men har B sagt ja, ja då är det väl ja då. Kan ju inte komma med ett nej då. Jag ville ju ha en trevlig handeltur med bara B. Hoppas yrseln är bättre idag. Känns som så nu, men har ju inte kommit igång riktigt ännu. För blir det som igår kommer jag definitivt spy när jag kommer hem.

Torsdag

Ja, så var det torsdag igen och jag vill bara ha helg. Förstår inte varför för jag har ju haft ledigt idag. Och bara latat mig. Inte gjort nått nyttigt alls. Det är nog därför jag vill ha helg. För i helgen blir det lite mer att göra. Ska handla julklappar förhoppningsvis. Sen ska jag kolla på vinterskor, eller ja i alla fall lite varmare skor till mig. Om jag hittar. Vi ska till Sverige och shoppa. Sen blir det att fylla frysen med riktig köttfärs och annat smått och gott.

Varför gör jag inget när jag är hemma under veckodagarna för? Ni fick ju en del av förklaringen i förra inlägget. Nu är det dock så gott som borta. Nu väntar jag på att B ska komma hem. Men det lär dröja. Han är med på någon träning för överviktiga och se om han kan komma med tips eller om det är bra som det är. Helt frivilligt från B sida, så det är bra. Roligt att han gör något som inte bara är jobb och träning. Visst...han gick dit och ska väl gå hem. Tror nog att han ringer för att bli hämtad, men han har ju lämnat telefonen hemma så jag vet inte hur bra det går. Får kanske ta bilen och kolla efter honom och se om han vill ha skjuts hem. Han vill ju komma upp i steg för han är med i en "skrittkonkuransje" som det heter här. Helt översatt är det gångtävling. Går med stegräknare en månad. Och så är det dragning på olika vinster. Ettan får diplom och någon medalj. Men övrigt lottas ut, vilket är bra. Då får man ju med mera och flera är ute och går. Bs mål var att vinna, men efter en titt på hemsidan så är han LÅNGT ifrån vinst. Ligger på typ plats 400. De som leder har en genomsnitt på 35000 steg per dag. Medans Bs genomsnitt är 11000 ungefär. Så om han ska komma upp i samma snitt så får han gå på.

Annars vill jag ha telefon så jag kan göra mig nåbar till nära och kära i Sverige. Men det lär väl dröja innan det kommer.

Yrsel

Jag borde väl börja vänja mig snart, men ibland är det riktigt läskigt. Hittills så har jag bara någon gång ibland blivit yr, mest efter att ha ätit mig riktigt mätt. Men nu den senaste veckan har yrseln kommit och gått lite som den vill. I tisdags trodde jag det var för att jag inte ätit på ett tag - låg länge i sängen innan det blev någon frukost. Men det hjälpte inte att äta heller. Var yr mer eller mindre hela dagen. Likaså igår. Hörde allt som ett eko inne i huvudet och mig själv hörde jag liksom utifrån. Sen efter någon timme så lugnade det ner sig, men var aldrig helt borta. Och idag då? Ja...jag är fortfarande yr eller är yr igen. För vad jag minns så kändes det inte så här när Bs alarm ringde. Kom mera när jag vaknade till på riktigt. Och ligger jag ner och vilar så går det inte över. Är jag uppe och gör något går det inte över. Bara det lugnar ner sig så blir jag glad. Det värsta är att höra allt som eko inne i huvudet. Har radion på och ljudet är hemskt. Igår lät det bra så det är inte radion. Som om inte det vore nog så har jag ont i ankeln med, till och från det med förståss. Men ja... vad ska man säga?

Men det är ju för en god sak som B säger. Så det är väl bara bita ihop och fortsätta att försöka leva som vanligt. Skulle kunna tänka mig gå igenom böcker idag, vilka jag vill ha framme och vilka som ska få äran att besöka loftet. Men jag klarar inte av att lyfta ner kartongerna på golvet så de får stå där.

Idag har jag inget inplanerat. Imorgon är det jobb igen och på lördag blir det shoppingtur till Sverige. Sen är det måndag och jobb igen. Men ska inte ta ut något i förskott. Just nu ska jag luska ut vad som är bäst för yrseln.

Hemma

Ja, sitter hemma på en tisdag. Låter lite otroligt kanske, och känns det med. Igår hade jag en väldigt fin dag. Hade en bra dag på jobbet trots dålig sömn, åkte och handlade köksbord och lite små prylar efteråt. Totalt sett var jag hemmifrån 13,5 timmar. Och visst var jag trött, men inte så himla sliten som jag trodde att jag skulle vara. Så tänkte som så igår kväll när jag låg i sängen, att jag skulle ju kunna gå på jobb imorgon ändå. Det kanske var tillfälligt förra veckan.

Nog för att jag inte är så sliten som jag var förra veckan (innan flytten) men jag är yr till tusen. Har legat till sängen fram till halv elva, har inte fått sovit pga byggarna utanför, så det kanske bidrar lite. Men att ligga i sängen i 2,5timme utan att egentligen sova och ändå tycka att det är skönaste platsen i världen... det är inte riktigt jag. Kan ligga och dra mig, helst med en bok, men det nu låg jag bara. Halvsov ibland och vaken ibland. Och nu sitter jag här, fortfarande yr till tusen. Borde åka och handla, borde ringa till vattengympan och höra mig för och att anmäla mig dit. Borde sätta ihop sängborden. Borde göra så mycket. Men så fort jag rör huvudet så åker rummet 100 gånger snabbare runt mig. Är det så det känns att vara full? Då vill jag ALDRIG vara det.

Pyret levde om riktigt igår. Vet inte om jag hade en lugn stund någongång, men det hade jag väl antar jag. Buffar och har sig rejält. Och igår kväll när jag körde bilen hem, så kände jag någon som tog spjärn mot höften. Gissa om det var skönt.
Nej nu ska jag klä på mig och åka och handla. Måste ju....


Nyinflyttad

Ja, så har man flyttat in i sin nya lägenhet då. Om den är fin? Ja så ni kan bara gissa er till det. Om jag trivs? Jag stortrivdes från första stund. Mentalt sett har jag flyttat hit för länge länge sedan. Det är bara kroppen som är lite efter. Haha! Lilla Theo trivs också bra här, det skulle bara fattas. Här finns så mycket större yta att springa på. Och så har jag ju varit hemma de senaste dagarna så han är så nöjd så.

Blivit mera sjukskriven. Egentligen 50% men jag sa att det får räcka med 40%. Två dagar i veckan, om jag är ledig tisdag och torsdag jobbar jag varannan dag. Och det ska väl hålla tiden ut tänker jag. Magen är stor och tung. Njae, inte riktigt. Jag och B tycker den är stor, men några runt omkring tycker den inte är så farligt stor. Och nej, det är den väl inte. Med tanke på att livmodern har vuxit uppåt så kommer väl inte så mycket utåt. Nu är den i alla fall alldeles under revbenen på mig. Så det är därför jag har så ont ibland så jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Ligga ner är det enda alternativet, nästbäst är att luta sig gott bakåt. Men hur lätt är det när man är på arbete och ska sitta frammåtlutat för det mesta. Lutar man sig bakåt sätter sig barna på magen och det är heller inte så där jätte trevligt. Så det var ju mest därför jag godtog 40% istället för 20% sjukskrivning som jag redan hadde.

Pyret är stort ja, eller så är det mycket fostervatten. Men antagligen är pyret stort, hon var ju lite större vid ultraljudet och sf måtten visar ju att det är ju stort. Ligger på övre delen av kurvan hela tiden. Innom det normala ja, men på gränsen. Kan ju hoppas att pyret tittar ut lite tidigare. Haha! Kollade på kurvan och såg att om jag följer min kurva så att säga, så kommer jag vara lika stor i v.36 som genomsnittet är i v.40. Bara jag orkar så!