Galet!

Det är väl ändå bättre att låta ormen dö och försöka rädda hunden.

Jag...

Jag...
Jag svettas...
Jag fryser...
Jag skakar...
Jag tänker...
Jag ler...
Jag skrattar...
Jag...

Ja.... det är ofattbart. Det är bara någon dag kvar nu tills nedräkningen nått nollpunkten. Ja... jag kommer väl berätta när tiden är mogen. För er som vet... håll det för er själva! ;-)

Jobb

Har ju missat att skriva om gårdagens intervju. Men det får bli vid ett senare tillfälle för nu ska jag snart åka till jobbet. Jobbar extra idag på äldreboendet. Vill inte jobba där längre, men det är väl för att man har så bra jobb på gång, så jag hoppas jag får jobbet på Killingmo. Åhhh.... vill vill vill!!!
Sen så är jag ledig imorgon vilket är skönt. Så det blev bara åtta dagar i rad. Men det var väl mest för att jag skulle jobba torsdag och fredag. Blev tillfrågad, tänkte säga nej men sa då, att om jag får vara ledig på onsdag så kan jag jobba torsdag och fredag. Och så blev det. Men hade det varit på äldreboendet så hade det blivit ett starkt nej. Men detta är ju på Ekeberg dagiset och där är det himla bra att vara. Så hade väl egentligen kunnat jobba onsdag, torsdag och fredag bara på rena glädjen. Men jag måste tänka på kroppen och huvudet med. 11 dagar i rad kan inte vara bra. Måste få lite ledigt emellan.

Nu ska jag åka. Ha det så bra så länge då!

Känner ni mig?

Känner ni mig?

Jag är den största brottslingen i samhället.

Jag har dödat fler människor än som stupat i alla krig i hela världen.

Jag har gjort människor till vrak.

Jag har förvandlat många förhoppningsfulla ungdomar till hopplösa samhällsparasiter.

Jag har fört miljontals på dåliga vägar.

Jag har förstört de svaga och krossat de starka.

Jag har gjort vissa till dårar.

Jag har lagt ut snaror för den oskyldige.

Den förtvivlade fattiga hustrun känner mig.

De hungriga barnen känner mig.

De föräldrar, vars hår har grånat, över barnen känner mig.

Jag har ruinerat miljoner och ska ruinera många till.

 

Mitt namn är:

Kung Alkohol


Alkohål!

Detta är rätt typiskt... så fort man skriver om alkohol och speciellt negativt, eller ja positiv för att vara utan, så kommer alla dessa konstiga kommentarer. Nej, konstig och konstig vet jag inte.. men om man bara LÄSER mitt förra inlägg, som var en resultat av tankar från denna artikel, så skulle inte en sådan där kommentar komma.

"inte kunna hålla sig borta" är ju inte hela meningen, fortsättningen är ju UNDER AMNINGSTIDEN. Hur lång kan den vara tro? 1år som regel, kan var mycket kortare, eller mycket längre. Så graviditet och amning kanske utgör sig på ett period på två år. Är det verkligen så hemskt att vara utan alkohol två år, när man har ett spädbarn att ta hand om?

Det måste man väl ändå vara beredd på när man ger sig in på det här med familjebyggandet. Sen personligen så skulle jag helst vilja se att hela barnens uppväxt är alkoholfri. Men det är inte många barn som får. Så egentligen så skulle jag vilja se att barnen slipper se båda sina föräldrar påverkade. En borde vara nykter så han eller hon kan köra om något skulle hända barnen. Och om man vill festa ihop med alkohol så kanske någon annan kan ta hand om barnen den helgen.

Jag kom just att tänka på en dikt eller vad man kan kalla det... lägger in det som ett eget blogginlägg. Något att fundera på. Kan lika gärna berätta att det inte är jag som skrivit det, vet inte vem men om man söker på den så kallade" avsändaren" så hittar man flera ställen som versen finns på. Det ni! Det är inte bara jag som är nykterist här i världen och kämpar för att få fram sanningen.

Människorna som gör festen!

Det är ju sjukt. Varför ska barnet snällt behöva vänta på mat, för att mamman inte kan hålla sig borta från alkohol under amningsperioden? Mammor kanske vill göra vuxensaker kan man också läsa här, på aftonbladet såklart. Ja... det finns väl ingen som hindrar att göra vuxensaker, det kan man väl göra ändå - utan alkohol. Jag blir så otroligt tokig på att det ska drickas hit och dit när man har barn i närheten. I krönikan kan man läsa att själva barnet är en fest i sig. Så sant som det är sagt. Och om man verkligen inte klarar av att vara utan alkohol när man har barn så kan man vänta tills de blir äldre och vill vara lite mammafria. Och kan man inte vänta tills dess, ja då kanske man kan låta barnen vara hos mor- eller farföräldrana den helgen.

Men jag tycker ändå att barnen ska få ha en alkoholfri uppväxt. De kommer möta alkoholen förr eller senare så att ha hemmet som en alkoholfri zon är väl bara hälsosamt. Man måste kunna festa utan alkohol med, för det är väl ändå människorna på festen som gör kvällen, eller hur?

Jag vill jag med!

Ja... jag vill kunna vara borta när jag är ledig. Bara några timmar så där. Ha någon vän att åka till, eller ha ett jobb man kan vara kvar på ett tag. För då... då har man en väldigt bra anledning att inte göra saker här hemma. Eller ja...de tråkiga sakerna. För det roliga, det gör man ändå. För det räknas inte att man har vänner via datorn, och det räknas inte att man jobbar kvällar och vill sova på morgonen efter. Ja, jag är lite irriterad. Kanske utan grund, eller nej det är det inte, men jag överreagerar nog. Men ja... så är det många gånger. B hinner inte, måste fixa det och träna då och då. Då ska jag förstå att han inte kan göra alla sakerna han lovat och disken bara växer och blir större tills jag tröttnar och diskar det. Men vaddå... han väljer att ut och sporta, jag väljer att hålla kontakt med mina vänner, via telefon eller msn. Vad är det för skillnad?

Nä, nu ska jag sluta surmula. Haha! Imorgon är det bättre väder!

Vad hände?

Ja, igår skulle jag och B äntligen tillbringa en hel kväll tillsammans. Se på film och bara sitta i soffan och mysa. Vad hände? Jo, vi åt mat, kycklingsallad (himla gott). Och sen la vi oss för att vila lite efter maten. Båda var utslitna efter dagar med jobb och mindre sömn. Och vad gör vi? Jo vi somnar och sover en stund. Vaknar runt tio tiden och funderar på om vi ska gå upp och se på tv-serie, men vi fortsätter och sova. Vi hade i och för sig inte sovit så jätte länge då, kankse en timme, men var så trött att vi fortsatte att sova. Och sov gjorde vi till klockan ringde, kl 07.00. Vaknade en gång vid ett-tiden. B var upp och drack mjölk. Annars har vi sovit. Och jag somnade efter frukost en timme med. Så för min del blir det ungefär 10 timmars med sömn. Och vi som skulle umgås, men än att bara sova tillsammans. Fortfarande himla trött så jag funderar på att sova lite till. Men det kan jag väl inte? Ska jobba om fem timmar.
Appropå jobb så kommer jag jobba massa dagar denna månad. Så gott som heltid. Det som är bestäm nu är jag uppe i 80% om man räknar 40timmars arbetsvecka, men eftersom jag jobbar skift och helg så ska det vara 137 timmars arbetsvecka och då är jag uppe i 90%. Fast jag vet inte hur jag ska räkna...jobbar ju både skift och icke skift. Men 85% då... är det bra eller? Jajjemensan, det är det!
Men kunde varit lite mera ledigt emellan. Nu har jag jobbat fem dagar, ledig i måndags, och så har jag jobbat i två dagar nu, sen 7 dagar till på det. Nio dagar i rad. Och det kan bli upp till två till. Men funderar på att säga nej, eller inte jobba fulla dagar. Det är ju fördelen att vara vid behov. Och att ha jobbat i nio dagar i streck. Kan ju säga... ja jag kan jobba men inte fulla dagar då jag jobbat så mycket den senaste tiden.

Sen hoppas jag så starkt på Killingmojobbet.

Kent i sommar!

Så har man kanske inte missat sin chans ändå. Kent ska ju spela i sommar med läste jag här. Och de aktuella datumen för mig är:
27/6 Borlänge, Peace & Love,
4/7 Arvika, Arvikafestiavlen,
25/7 Göteborg, Slottskogsvallen,
31/7 Östersund, Storsjöyran.
Ja... man vet inte. Får väl kolla i kalendern och se vad som passar bäst. För Borlänge skulle ju passa bäst i egenskap av plats, men jag åker förmodlingen tillbaka helgen innan. Arvika är rätt så nära, men åka fram och tillbaka på samma dag? Göteborg är väl det ultimala stället för mig skulle jag tro. Men om vi ändå är i Östersund då så skulle ju det passa bäst. Ja, eller så stannar man hemma. Men åh jag vill ju så gärna så jag ska nog planera in en av datumen. Ska höra med B vad han vill. Och sen se vad det kostar.

Ikväll ska man då jobba långpass. Det blir väl inte så där hundra procent roligt. Men man får ju pengar, och det är roligt. Få se vem jag arbetar med, blir nog med en som jag inte gillar så där jätte mycket, men har å andra sidan inte arbetat med henne så mycket heller. Jaja... vi får väl se vad som sker. Idag är i alla fall första dagen på min sexdagarsvecka. Får hoppas den går smärtfritt och att det blir måndag snart.

En månad för tidsoptimister!

Har jobbat i fem dagar, ja och? Det brukar väl kunna gå hur bra som helst. I höstas jobbade jag 11 dagar i streck utan att jag klagade. Nu är jag fri idag då, sen är det sex dagar till. Vet inte hur jag ska orka, men det ska väl gå bra antar jag. Orka gör jag väl, för när jag väl är där så är det ju okej. Men den senaste veckan gick ju så långsamt. Trodde ett tag att det gått två veckor, när det egentligen bara gått en. Och ska denna vecka gå lika långsamt så kommer jag hinna dö på kuppen. Bara idag har ju varit rena pärsen, trots att jag gick upp klockan elva. Det är dags att sova nu känns det som, men klockan är bara kvart över åtta. Hur ska det här gå, det är frågan.

Var och tränade idag. Gick dit, var halt som attans första biten, men sen när man väl kom på gångvägen så var det hur lugnt som helst. Var rätt så skönt att gå, även om man inte riktigt ville komma fram. Svårt att förklara känslan, för jag ville inte hem heller. Även om jag hade haft en anledning, glömde ta mina mediciner, så jag kunde vänt och stannat hemma. Men det gjorde jag inte. jag sköt på hela skiten istället. Jag kom till
Trento och började smått träna på crosstrainern, men efter 10 minuter så orkade jag inte, gick vidare till styrka, men gjorde inte det heller så som man skulle. Kanske rastlös är rätt ord! För på ryggrupptimmen som jag annars tycker är bra och rätt skoj så orkade jag inte. Det tog så lång tid med allt. Så jag gjorde bara hälften och väntade in resten. Precis som om det skulle göra att tiden gick fortare. Men timmen tog slut och hem kom jag. Och ja.... tiden har bara sega sig fram. Inte ens när jag diskar gick tiden fort. Tror nästan jag skulle hinna diska allt jag har i skåpen och ändå hinna laga mat, chatta och skriva här innan B kommer hem kvart över nio. Suck! Jag hoppas att tiden kan gå lite fortare. Behöver inte gå lika raskt som det gjorde i januari...men lite fortare än vad det gör nu. Tar aldrig februari slut? Det har ju gått fyra veckor redan.... eller nej. Men det är ju ändå årets kortaste månad men årets känns som den längsta månaden någonsin. Det är verkligen en månad för tidsoptimister.

Mediciner...kan jag då tala om är för urinvägsinfektion eller blåskatarr som det också heter. Trevligt värre! Och medicinkartan tar aldrig slut. Suck!

Stackars Carola!

Men jag tycker mest synd om Andreas. Om han hade framfört låten själv så hade han säkert kommit till final på en gång. Carola bara skrek ju. Passade inte alls in i låten. Inte konstigt att hon tappat rösten om hon övat till denna låt länge. Ucsh... jag som hade sett fram emot en bra låt, och så kommer denna. Ja jo...låten kanske är bra i sig. För Andreas gjorde ju bra ifrån sig, men sin underbara röst och allt. Men som sagt... jag tycker synd om Carola som har fått en sådan röst. Säger som min farbror sa (dock om en annan person, men poängen är densamma): Har hon ont i magen?
Sen så tyckte jag då att Lasse Lindh kunde komma vidare. Min lista såg ut som så här:
1. låt nummer 6 - Sanna Nielsen
2. låt nummer 2 - Lasse Lindh
3. låt nummer 5 - Rongedal
4. låt nummer 7 - andra generationen

Som ni ser är inte låt nummer 8 med Andreas och Carola, eller som jag hörde på radio - Androla - inte alls med i min listning. Men jag trodde ju att de skulle komma med som finalister. Men tack och lov hade svenskarna så pass mycket vett att rösta på de andra mer.

Andra delfinalen i 2008 års melodifestival var helt klart godkänt!

Körd

Idag har jag blivit körd till och från jobbet. Inte av B den här gången, utan av hans föräldrar. Ja ni läste rätt! På morgonen kom svärfar och körde mig på jobb, och i eftermiddag kom svärmor. Det händer saker här. Det är nämligen som så att B måste ha bilen onsdagar och måndag då han jobbar i grannkommunen. Och det tänkte jag ju inte på när jag tackade ja till jobb idag. Men det löste sig ju ändå. Om det händer fler gånger så får jag komma ihåg att tacka ja till rätt tid, så B kan köra mig.

Det har varit en bra dag idag. Barnen kände igen mig och jag tror jag gillar att jobba på dagtid. Har gjort något vettigt idag, i flera timmar, och klockan är bara halv sex. Det är inte illa det inte. Jag hoppas jag får jobbet på Killingmo, i alla fall komma på intervju. Skulle vara härligt att få vara med från start och inte bara följa i gamla fotspår.

Igår hjälpe jag Sara med bordplacering, det gick faktiskt bra. Få se om det blir så. Föreslog att hon skulle försöka igen nästa vecka och får hon till samma så är det ju bra som det är. Tittade lite på hur den eventuella bordplaceringen skulle kunna vara på mitt eventuella bröllop. Jag har starka misstankar om att B vill vara tradiotionell så jag gjorde en sådan placering, och fick till en himla bra tycker jag. 45 gäster blev det med. Haha... ja, jag vill ju gärna ha lite färre, men så många färre blir det inte. Det är ju inte bara vänner och bekanta, det ska vara respektive med så då blir det helt plötsligt lite fler. Men det kommer ju inte bli något bröllop inom den närmsta tiden, men det är roligt att fundera och drömma. Och utifall när det blir, så är ju hälften redan planerat och klart, det vill säga om B samtycker.

Ikväll så ska vi nog bara njuta av att vi har en hemmakväll tillsammans. Det är inte ofta det. Antagligen så kommer vi väl göra något, men om det bara blir här hemma med ingenting så kommer det vara en underbar kväll ändå. Kanske kan lura B att kolla på film. Eller det kanske går något bra på tv. Får väl se vad som händer och sker. Skönt att vara ledig i alla fall.

Betyg

Har suttit och ordnat betyg. Kopierat, sorterat och lagt i mappar. En för intervjun idag, en för en kommande (ja...jag är inte kallad ännu, men jag tänker bli det) och en som man kan ha utifall att. Ja, en sådan där som man kan ta om man inte hinner kopiera allt. Allt är förståss inte med, för självklart så började bläcket ta slut när jag kopierade. Så jag kopierade först till intervjuerna. Den där bra att ha mappen får väl kompletteras senare.

Vet inte riktigt om jag är helt nervös inför intervjun eller om jag bara är konstig? Har inte riktigt förstått att det är idag. Har haft besök fram till i morse så jag har liksom inte hunnit landa ännu. Resten av veckan är fullt. Jobbar fem dagar denna vecka, varav igår och idag är jag ledig. Vilket innebär att jag jobbar resten av veckan. Imorgon och på fredag på Ekeberg barnehage och torsdag, lördag och söndag på Björkelangen. Känns bekant va? Har säker skrivit det förut, men men.

Mycket pizza har det blivit de senaste veckan. Och det kommer förhoppningsvis dröja tills vi ska äta det igen. Förra söndagen fick vi pizza hos BR och H. I torsdagskväll var vi till Peppes med S och i lördags fick vi pizza hos BR och H och igår åt vi pizza igen. Bent jobbade sent igår så han köpte med sig pizza hem. Var inte så där jättegott, men det slank ner någon bit. Var nog lite för trött på smaken nu. Nu ska jag göra mig klar och åka iväg. Känns som om jag hellre skulle vilja vara hemma, men jag måste dit. Kan ju hända att jag får jobbet. Vilket jag med största sannolikhet får. Har ju så gott som fått alla andra vårdjobb som jag sökt. Men nu vill jag hellre ha barnehagejobbet. Få se hur det går!

Efter helgen

Ja, nu är det måndag. Igår var jag på spa, det var härligt. Eller ja...bubblade och bastade, och så skönt det var. Det måste ske flera gånger. I lördags var vi på 62årskalas. Bents kompis BR och tjej H fyllde år den 7 februari, 31 år. Så det firades ihop i lördags. De fick bara vinglas. Haha...först kommer jag och Bent med två vitvinglas med deras namn ingraverat, sen kommer nästa med fyra rödvinglas och sen nästa med fyra vitvinglas, de åtta i samma märke. De hade visst önskat sig det, men det hade jag och Bent missat. Eller, vi frågade inte. Så det kan gå.
Idag har jag och Sofie varit in till Strömmen och schoppat. Jag som inte skulle ha så mycket köpte fyra plagg. Ett vitt bomullslinne, en grön tunika grejs... sammanlagt 97kr. Billigt och bra. Sen i en annan affär blev det en trefärgad linne/klänning/tunika, och ett tunnare linne i lila färg, sammanlagt 79kr. Billigt och bra! 176kr för fyra plagg, det är bra det tycker jag. Jag älskar rea, men måste ju till att jag prövade en hel del till, men som inte passade eller var något annat fel på.
Sen har jag tränat massa idag. Varit riktig duktig. Tänk om jag kunde fortsätta så. Men jag vet inte... vill ju så gärna men vill ändå inte. Men ska försöka.
Ska på intervju imorgon, och på onsdag och fredag ska jag till Ekeberg igen och jobba på dagiset. Sen torsdag, lördag och söndag blir det de dementa som tar min tid. 5 dagar denna vecka då, det blir väl bra. Tjohoo! Jag hoppas att jag får dagis jobbet på Killingmo. Skulle vara så skönt att ha riktiga tider och lediga helgen. Även om jag kommer tjäna mycket mindre men vaddå? Det är roligare med dagis.

Sen längtar jag så enormt efter att få flytta härifrån. Jag längtar efter socialt! Jag längtar efter nästa gång vi blir ett gäng. Ja, det blir väl Göteborg nästa, om vi får med oss BR och H ner. Annars blir det en härlig slapparhelg med Bent. Sen blir det bröllop i maj. Då är vi några som ska hyra en stuga i närheten av bröllopet. Det ska bli skoj. Jag längtar, jag längtar. Varit så skönt med socialt i helgen. Jag törstar efter det. Just ja... Bent får ju besök i mars av Anders... det ska bli skoj. Lite förfriskningar i den gråa vardagen är aldrig fel.

Jag längtar jag längar.

Dags før lite norska!

Eller varfør inte svenska på norskt vis? Det låter væl ænnu bættre, det tycker jag i alla fall. Før skriver jag norska blir det bara massa fel, och det vill jag inte. Sitter just nu på Bents jobb, med en norsk dator, dær av alla konstiga ä och ö. Som ni ser kan jag få till riktiga æ och ø men varfør krångla till det nær man kan gøra lætt før sig?

Bent misshandlar Sofie och jag sitter i lugn och ro hær bredvid och skriver på min blogg. Tænkte att det kanske var dags nu. Sorgetiden ær øver och det ær dags att længta før fullt nu. Nedrækning kan man ha till mycket, precis som min kæra væn Anso påpekade i sin kommentar på førra inlægget. Men min nedrækning ær till något speciellt. Vad? Det får ni alla som læser hær, læsa om efter tiden gått ut. Så det så! Det finns några som ær privilgerade att veta och ni vet vilka ni ær nu. Sen kanske det ær två saker jag ræknar ner till...det vet man inte. Och den andra saken..den får ni andra inte veta førræn till sommaren kankse. HAHAHA! Nej, nu var jag elak, men så ær det. Vissa saker håller man før sig sjælv, medan andra kan man fritt basunera ut. Eller hur stavas det nu igen?

Snart ska jag och Sofie gå ut i den stora staden Aurskog... vi ska gøra stan som det så vackert heter. Kommer væl ta en så dær 15 minuter om vi inte ska gå in i alla butiker och leta efter något. Men det ska vi nog inte. Ska nog bara handla lite mat, men det gør vi nær Bent har slutat. Det tycker jag i alla fall.
Snart måste Bent sluta misshandla Sofie... hon skriker ju så fruktansvært illa, kan tro hon ska dø vilken minut som helst. Nej då...så illa ær det inte. Bara några aj hær och aj dær. Før er som inte førstått det så masserar Bent Sofie. Hahaha!!!
Ha en trevlig helg!

nedräkning

:-)

Inga kommentarer!

Har just nu ingen ork eller lust att skriva här. Vet inte vad som felar, men det går över snart. Tror jag!