Människorna som gör festen!

Det är ju sjukt. Varför ska barnet snällt behöva vänta på mat, för att mamman inte kan hålla sig borta från alkohol under amningsperioden? Mammor kanske vill göra vuxensaker kan man också läsa här, på aftonbladet såklart. Ja... det finns väl ingen som hindrar att göra vuxensaker, det kan man väl göra ändå - utan alkohol. Jag blir så otroligt tokig på att det ska drickas hit och dit när man har barn i närheten. I krönikan kan man läsa att själva barnet är en fest i sig. Så sant som det är sagt. Och om man verkligen inte klarar av att vara utan alkohol när man har barn så kan man vänta tills de blir äldre och vill vara lite mammafria. Och kan man inte vänta tills dess, ja då kanske man kan låta barnen vara hos mor- eller farföräldrana den helgen.

Men jag tycker ändå att barnen ska få ha en alkoholfri uppväxt. De kommer möta alkoholen förr eller senare så att ha hemmet som en alkoholfri zon är väl bara hälsosamt. Man måste kunna festa utan alkohol med, för det är väl ändå människorna på festen som gör kvällen, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Danitra

"inte kunna hålla sig borta"?

Varför skulle det handla om att man inte "kan hålla sig borta" - det antyder att det skulle vara fel att dricka i närheten av barn öht och att man trots detta MÅSTE dricka. Det låter alltså lite som att du antyder att man är alkoholist om man dricker i närheten av småbarn.

Postat av: Bloggägaren

Svaret på denna kommentar finns i blogginlägget för idag, 24/2 2008.

2008-02-24 @ 17:26:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback