Sjuttonde inlägget

Snart är det slut

Sista dagen på jobbet imorgon. Känns konstigt. Fullt upp på torsdag och fredag. Tidigt på lördag drar vi till Norge. Det har gått otroligt fort allting.

Sett att jag fått kommentarer här på bloggen. På typ Itialienska eller nått annat obegripligt språk. Haha... ja, det står väl något dumt kanske, för de förstår ju inte vad jag skriver.

Nu lär det nog dröja innan jag skriver igen. Kanske hinner med ett inlägg till innan flytten, kanske inte. Den som lever få se. Om jag inte hinner med, så blir det norge nästa!


Sextonde inlägget

SVT, skattesänkning och Reinfeltd!

Igår ringde SVT Dalarna mig. De skulle göra ett repotage om det föreslagna skattesänkningen av öl och vin. Skatteutskottet i riksdagen hade ett förslag om denna sänkning och om det stod det tydligen att läsa i tidningen igår. SvD om jag inte fått fel information. Nåväl... SVT ringde och de fått UNFs pressmeddelande om ämnet (som står att läsa på www.unf.se) och ville ha någon lokal representant från UNF i studion. Tyvärr så är jag ju inte närvarande i Dalarna men ringde och kollade med andra som kunde tänkas vara med.

Senare på eftermiddagen när jag stod och lagade mat fick jag ett sms från den person som skulle vara med från UNF Dalarna och berättade att det inte blev något för att det inte är aktuellt med någon skattesänkning. Reinfeltd har tydligen dementerat eller vad det heter förslaget. Det ligger inte i budgetutrymmet. De kan inte sänka skatterna på för mycket, det finns inte utrymme för det. Se där ja! Men än är det väl inte över. Kan tänka mig om några år så kommer frågan upp igen om inte förr.

Just nu är jag i alla fall glad över beskedet. Barn i dysfunktionella familjer, speciellt till missbrukare, får det inte sämre, och andra barn i riskzonen blir det inte värre för. Och alla andra anhöriga till missbrukarna kan andas lugnare och givetvis missbrukarna själva.



Femtonde inlägget

www.pensaranna.blogg.se

Varför pensaranna? Ja... jag vill heta Pensar Anna, men det kostar pengar. Varför vill jag det då? Jo det är mormors gårdsnamn. Och jag vill ha det kvar i släkten. Hon döpte inte sina barn så för att hon tyckte då att det bara var långt med ett gårdsnamn också. Och eftersom mamma inte heter det så kostar det pengar att ta namnet. 1500:-. Mer än vad jag har. Så ja, får väl fundera ett tag och se. Kanske onödigt med ett till namn. Men det skulle vara roligt att ha i släkten igen, och det tycker mormor med när jag pratat med henne om det.

Får nog döpa mina barn efter namn från släkten. Som Astrid, efter mormorsmamma och Karl efter farfar.


Fettisdagen! Semeldagen! Kärt barn har många namn. Men gott är det med semlor. Dessa ska avnjutas med varm mjölk. Semlas placeras i djuptallrik och därefter häller man över varm mjölk över den, så att grädden smälter. Gör några hack med skeden i semlans kant så mjölken riktigt sugs in i brödet. Så gott så gott! Det bästa med semlor! Mums!

Fjortonde inlägget

Slagersnor!

Fräscha rubriker jag har va? Ja, men så var det ju. Mitt i all min sjukliga tillstånd så var det ju slagerkväll igår. Ja, slager är väl fel ord. Melodifestival är det vad det heter nu mera. Åtta låtar, de bästa startfältet hittills. Varför inte fördela de bra låtarna över alla fyra tillfällena? Ja, för nu var det ju många som måste bli förlorare utan att ha förtjänat det om man nu kan säga så.
Av de åtta låtarna röstade tittarna fram fem låtar. Fem väldigt bra låtar. Mycket svårt att välja ut två finalister, två till andra chansen och försätta en till en femte plats. Det blev inte alls som jag trodde och hoppades på. Inte för att Nannes låt var dålig, absolut inte, men av de fem så var de andra fyra bättre. Låtmässigt! Men scenmässigt framträdande... ja då är det nog svårt att välja. Och jag trodde absolut att Magnus Carlsson skulle vinna, dels på en bra låt och dels på sin kändisskap. Men nej... det var han som kom femma. Vilken osis. Undrar hur det såg ut i första röstningen. Om han var femma där med.

Jag tycker hela röstningssystemet är helt fel. Varför två gånger? Förstår det inte. Jag skulle kunna förstå om det var en jury som röstade fram de fem och sen fick svenskarna rösta fram på slutet eller tvärt om. Men som det är nu? Nej fattar ingenting, eller jo... det gör jag nog. Klämma ut massa pengar från röstbenägna människor. Rösta in din låt bland de fem och sen om du vill ha den till final ja då får du rösta en gång till. Helst flera gånger. Max en gång per telefonnummer... fast om det är flera i familjen? Hmmm... Ja... vad säger man. Stackars Magnus och de andra tre som inte gick vidare till något alls. Grattis till Måns och Sebastian som gick till final. Och till Nanne och Sonja säger jag bara... lycka till.
Personligen håller jag tummarna för Sonja.


Snörvel snörvel... orka tänka?

Trettonde inlägget

Snorpapper och huvudvärk

Ja, så ser min dag ut. När jag vaknade i morse var näsan en enda STOR boll. Och huvudet dunkade i jämn takt. Även halsen gjorde sig påmind. Det var inte alls roligt. Halsen har under morgon blivit bättre igen, men som jag tror kommer den göra sig mer påmind imorgon och ännu mer dagen efter det. Hoppas förskylningen går över idag så jag kan jobba imorgon. Man förlorar så otroligt mycket pengar av att vara hemma en dag. Speciellt om det är helg. Ska se hur jag känner mig ikväll, är det lika som nu så måste jag nog sjukanmäla mig imorgon med. Men jag vill inte. Den lilla summa pengar som jag får kommer jag att behöva fler gånger om när jag flyttar till Norge.
Kanske ska köpa mig ett par promenadskor/gympadojor idag. Inte för att de kommer att komma till användning nu men senare i vår... då ni!


Bil till salu! Vem vill köpa?

Tolfte inlägget

Åter till verkligheten!



Brutalt tillbaka till vardagen. Eller ja... så gott som. Har kommit mig hem till Västerbotten nu. Kom igår. Och vad som mer kom igår var illamående och smått förskylning. Sitter på jobbet nu och känner mig inge bra alls. Hoppas det inte blir värre.
Igår var det alla hjärtansdag. Den tillbringade jag i en bil på väg norrut. Kom hem halv nio. Tog lång tid att åka igår. Ingen hade större lust att åka så det blev många pauser. Vilket var skönt i och för sig. Väl hemma fick min älskling sin gåva... ett block ljus med egen tillverkad text på. Han blev mycket glad och överraskad och han såg arbetet bakom gåvan så det var riktigt roligt att ge den. Vad jag fick? Jo, jag fick också något underbart bland annat en liten nalle, en bok om kärlek av Nasse och så ett kort till. Ja det var inte allt. Det bästa tänker jag inte berätta här. Det som lever få se senare. Kanske!

Nu vill jag hem och sova! Känner mig inte alls kry! Fy farao för att må så här. Kanske hem och sova lite, så går det nog över.


Johanna Sällström är död. Varför? Hon som var så bra. 32år hann hon bli innan himlen ville ha henne tillbaka. Låt den kommande minuten vara tillägnad henne, och alla andra som dött för tidigt. En varm tanke går även till hennes familj och vänner.

Elfte inlägget

Saxenborg!

Nu befinner jag mig på Saxenborg, det finns trådlöst nätverk här som jag kommer åt. Trevligt värre. Sitter här med tre fyra datorer och 6 personer, dagens ungdomar säger förestådaren och sätter sig med sin dator en våning upp. Vad säger man om det? Humor!

Det är trevligt att komma tillbaka hit. Det är trevligt på Saxenborg och trevligare blir det nu när det är en trevlig föreståndare, inte för att föregåend inte varit trevliga, men denna känner jag bättre. Det mer mera personligt.
Min pojkvän tog på sig träningskläderna och sprang ut en sväng, kom hem alldeles isig och svettig... och en reva i baken. Haha.. så imorgon får jag sy. Skrattar bäst som skrattar sist. Det är humor det.


Inga kommentarer!

Tionde inlägget

Var är hemma - egentligen? och sanningen om horoskop!


Nu på onsdag åker jag hem. Vaddå hem? Jo, hem till Falun och Dalarna. Det kommer alltid att förbli hem. Det är där jag är född och uppväxt. Kanske kommer jag få ett nytt HEM senare, när jag bott någon annanstans ett längre tag så jag verkligen bor in mig. Men kommer fosterstaden någonsin att icke bli som att komma hem?

Förövrigt så har jag bytt hem nu. Har bott i den nya lägenheten i en vecka nu, eller ja... knappt. Och trivs riktigt bra. Känns mera som mitt hem än den förra lägenheten, men det är nog för att jag flyttade in hos min pojkvän i den andra, denna så kom vi båda nya. Jag har satt kökssakerna som jag vill ha dem, och framför allt... jag har MIN säng nu. Liten ja, bara 105 bred men det får väl duga. Det är min säng å jag sover så gott. Dock för sent. Får väl njuta så mycket som möjligt nu, för det dröjer väl inte innan den byts ut. Måste väl ha en bredare säng.

Tiden går rätt så snabbt, det dröjer inte förrän färden bär av till Norge. Det är mycket som far runt i huvudet. Det är tur att jag har UNF i alla fall. Då har jag något att syssla med under dagarna. Har lovat att ordna lite lathundar inför några kurser så jag har att göra. Sen så kommer det vara endel kurser under våren som jag kanske ska åka på så då har jag något mer att göra. Komma hem till kära Sverige igen. Det blir bra. För det blir ingen hund den närmaste tiden. Väntar med en sådan tills vi har ett eget hus. Det är nog bäst så med tror jag.

Jag längtar nu bara till Dalarna, få komma hem ett par dagar. Även om dem kommer vara fulla med besök här och där så kommer jag ändå att få träffa mina nära och kära. Tur att jag har pojkvännen med mig så slipper jag sakna honom så mycket. Det räcker väl att jag har beslutångest om söndag-tisdag, jag vill vara kvar i Dalarna och umgås med min närmaste vän men samtidigt vill jag vara med till Norge och kolla på lägenheten där och kolla mera på samhället där. Men det hinner jag väl med senare så jag prioriterar min vän och umgänget med henne. Vi ska nog färga och slinga mitt hår så det blir kul.

Horoskop?
Läste dagens horoskop på
www.spray.se. Eller rättare sagt, läste veckans horoskop. Vad det stämde överens med mitt liv denna vecka, det är äckligt.

Veckohoroskop - vecka 6

Betoningen i ditt liv ligger på partnerskap just nu, men sannolikt känner du dig osäker på ett och annat, inte minst hur du skall agera. Just nu är har du svårare än vanligt att uttrycka tankar och känslor, i synnerhet eftersom du är väl medveten om att det är den andre som kontrollerar händelseutvecklingen. Det är inte alls konstigt för den delen. Innan du övervinner din tvehågsenhet kommer du att behöva gå tillbaka över viss terräng för att avsluta det som du tidigare låtit bero. Just nu är det bästa du kan göra att anlägga en öppen attityd och ett visst mått av okonventionellt tänkande. Förändringarna kommer att märkas, och tills vidare kommer förändringar att ske på den andres villkor.


För mig så är det Bent som kontrollerar händelseutvecklingen och förändringarna i våra liv kommer att ske på hans vilkor. Och mina känslor? Dessa har jag haft svårare att  uttryck och jag har en öppen attityd till allt som händer. Det som kanske stämmer mindre är att jag behöver  gå tillbakaför att avsluta något som jag låtit bero. Vad kan det vara tro? Nu ska man väl inte tro allt som står i ens horoskop men när det andra stämde så väl så undrar man ju. Sen så vill jag gärna höra en kommentar om detta från min kära horoskopsratande pojkvän. Du som inte tror på horoskop alls och säger att ingenting stämmer... hur och varför stämmer detta, eller på vilket sätt stämmer det inte? Och hur kan stjärnorna eller för den delen astrologen i detta fall veta hur mitt liv ser ut?

På återseende efter Dalabesöket!


Det som hänt har hänt. Varför gräva ner sig i det som varit istället för att lära av sina misstag och gå vidare. Tänker på bland annat tsunamikatastrofen och vad regeringen gjorde eller inte gjorde då. Och nu senast Hagamannen som kunde eventuellt tillfångatas fyra år tidigare och episoder kunde unvikas. Ja, det är tragiskt. Men det var dna från brodern som kunde leda till Hagamannen, men ja... nu var det inte så, lär av misstaget och gör rätt nästa gång. Gör om - gör rätt!
Förövrigt gillar jag inte att tidningar sätter ut bilder på gripna. Varför?