Jadu

Kom hem från ett underbart Sverige idag. Har varit en underbar påskhelg. Träffade kanske inte alla man ville men jaja... Träffade M med lilla E. Det var jättetrevligt att träffas. Det var en helt annan känsla nu än förra gången vi sågs. Och det berodde inte bara på E utan jag tror det var någonting annat med. Sen träffade jag SS med familj. Det var trevligt, himla trevligt. Tycker om den familjen så mycket. Varför SS? Jo, för enligt B så är S i Trollhättan och SS i Borlänge. Haha... jaja... han kan inte hålla isär dem så noga. Sen på lördagen var jag hem till pappa och åt påskmat, träffade hela familjen där och min kusin och hennes familj var där med. Det var trevligt. Sen var vi upp på vinden och rensade. Slängde 5 kartonger och har två stora kartonger med ge-bort-saker. Tog hem lite bra-att-ha saker med. OCh min vita tv-bänk kom med hem så nu har vi installerat den. Blev mycket bra det.

På söndagen så var vi kvar hemma hos mormor och åt påskmat där, och moster + sambo kom, och mina kusiner med tillhörigheter samt ett kusinbarn. Det var himla trevligt det med. Det är inte för ofta man träffar dem, så det var bra att vi ändrade planerna lite.

Nu är vi hemma i alla fall. Blandade känslor, men det händer lite saker här framöver. Ska till Göteborg första helgen i april. Det ska bli skoj. Hälsa på min storebror med fru.

God Påske

Ja, eller Glad Påsk som vi säger på svenska! Och imorgon på skärtorsdagen så är det en helgdag till skillnad från i Sverige där det bara är en vanlig vardag. Så i eftermiddag så åker vi till Falun. Eller ja, snarare ikväll för klockan kommer bli fem innan vi har dragit iväg.

Det här med att åka bort, åka hem egentligen är ju inte direkt semester. För alla förväntar sig att vi ska komma. Och jag kan säga som så... vi åker och hälsar på några stycken, men vi tänker inte boka in så himla mycket. Kan de inte när vi kan, ja då får det vara. Och vill de träffa oss så får de vackert komma dit vi är. Vi ska väl också få lite semester eller? Visst, är det semester att hälsa på andra också, men inte stressa för att hinna med alla. Det gidder jag inte!
Ska kanske ha ett litet dagsschema så man har några bestämda, hälsa på ett par om dagen eller så. Och så ha en dag hemma hos mormor. Får väl se vad som händer. Rapport kommer efter helgen.

Ha en riktigt god och glad påsk allihopa! Vilka ni än är som läser här!

Lugn helg

Ja, så har åter en helg gått förbi. Och vad har jag gjort med den? Inte alls mycket. I lördags så firade vi B mormor och Bs kusin med pojkvän var där samtidigt, planerat så vi kunde träffas allihopa. Himla trevligt var det. Ska till kusinen en sväng fredagen då vi åker till Göteborg. De har flyttat till ett hus i januari så vi ska se hur det bor. Inte för att jag sett hur de bodde tidigare, men jag visste vart det var då vi åkt förbi där flera gånger.

I söndags så var det inte så mycket att göra. Tog en kort promenad i solskenet och det sköna vädret. Såg en bra film på kvällningen. B sa att kanalen den gick på var bara för äldre. Och ja... jag är ju äldre än B så varför inte? Han såg den han med och tyckte om den han också... så då gör det väl oss jämlika. Till saken hör att det inte alls var en film bara för äldre. Wedding craschers hette den men hur den stavades är en annan sak och hör inte hit. Men den var rätt okej och hade sina skrattpunkter.

Idag så jobbade jag på dagiset igen, inte så många barn idag så man trodde att tiden skulle gå långsamt fram, men den gick så otroligt fort så jag vet inte vart dagen tog vägen. Imorgon så är det så få barn där så att ingen behöver jobba. Med andra ord...det är inte några barn alls där imorgon. Och resten av veckan är det stängt. Inte för att jag skulle jobbat imorgon för då ska jag på gammelhemmet igen, efter tre veckors ledighet. Eller, ledig har jag ju inte varit, har bara inte varit där. Så otroligt härligt!

Och på onsdag åker vi till Sverige och Dalarna. Det ska bli otroligt skönt att komma bort härifrån ett tag. Så ni anar inte!

Trevlig kväll

Ja nu har jag kommit mig hem från persnalmöte. Ja möte och möte vet jag inte om jag vill kalla det. Men det är väl det det skulle vart. Vi var på en kinaresturang i grannbyn och åt och pratade och hade oss. Det var himla trevligt. Blev väl lite allvar mot slutet. Jag har i alla fått klart att jag får jobba där fram till augusti först och främst. Det ska bli härligt. Tänkte egentligen skriva massa här, men jag tror jag skippar det. Det räcker väl med att skriva att jag haft en bra kväll? Bra...då gör jag det.

Jag har haft en bra kväll!

Vin eller inte?

För någon dag sen kunde man läsa i en av de stora kvällstidningarna att livmedelsverket har ändrat sina rekominationer angående alkohol och ammande kvinnor. Jag orkade inte kommentera det då. Men igår kunde jag läsa i nätbilagan av Falukuriren detsamma samt att de hade frågan en barnmorska vad hon tyckte. Det positivia var att i FK så vinklades det hela att det är dumt att rekomendera alkohol till ammande. Det hela handlar om ett-två glas en-två gånger i veckan. Det är inte farligt för barnen men det är heller inte bra. Nackdelen är att barnen sover sämre och äter inte lika bra. Hur kan man då säga att ammande kvinnor kan dricka alkohol. Nej, okej det kanske inte är direkt farligt, men hallå? Det är inte bra, och kommer aldrig någonsin vara bra. Varken för barnet eller mamman, eller mänskligheten överhuvudtaget.

På FK kan man tycka till om artikeln och det har jag gjort. Hittills har de flesta inlägg varit åt rätt håll. Att livsmedelsverket gjort en tabbe. De flesta rasar mot att använda alkohol under graviditet och amning. Det ger mig hopp för mänskligheten ändå. Det finns några tappra själar där ute som inser det viktiga att vara nykter då både mamman och barnet är i en känslig period.

Jag har också tyckt till... jag skrev följande:
Vin eller inte!? Det handlar inte om att detaljstyra människor. Det handlar om att rekomendera. Att rekomendera är att tipsa på hur saker och ting ska göras, men hur det sedan görs är upp till den enskilda människan. Det behöver inte handla om gravida/ammande och alkohol, den kan gälla vilken sak som helst, men när det är just alkohol med i bilden så är det katastrof.
Det ska skötas individuellt och ingen ska komma och lägga sig i, inte ens rekomationer ska finnas. Men det där tänket är farligt. För alkoholen måste göras synlig, det är inte var och ens ensak när människor, framför allt barn och ungdomar far illa av föräldrar som dricker. Då är det bra med rekomationer. Och är det föräldrar som undrar hur mycket de kan dricka är det bra att det finns riktlinjer.

Som riktlinjer annars så tar man dem med en nypa salt, är riktlinjen 5 glas, så kanske man tar 6-7 men inte fler. Är riktlinjen 2 glas så kanske man tar 3-4. Och är riktlinjen 0 glas så kanske man tar 1-2.
Och som Runnberg skriver i sin blogg och som även jag skrev i min blogg för någon veckan sedan (pensaranna.blogg.se inlägg: 22 & 24 februari) så handlar det om några månader upp till få år i ens liv.

Kan man inte undvara alkholen då för barnets bästa så ska man nog fundera på vilken ställning man har till alkohol. Nej, även om livsmedelsverket blivit påverkade av liberaliserter och ändrat sina rekomationer så tänker jag vara nykter under graviditeten, amningen och barnens uppväxt. För mig är barnen det viktiga i samhället och då ska jag ge dem det bästa av mig jag kan.

Nytt jobb?

Ja, jag sökte ju för någon vecka sedan jobb på Fjuk som jag därefter var på intervju den 12 februari, nästan en månad sedan. Har inte hört något från dem sen dess. Ingenting! Och så nu fick jag ett jättestort brev på posten. Jag har fått jobb, 28,17%. Och jag som redan är så gott som upptagen fram till augusti. Åhhh!!! Jag vill inte ha så små anställningar. Hade det varit en större anställning så hade det varit mera att fundera på. Men nu, hur ska jag göra nu? Jag vill ju hellre vara på dagiset, men det är inte fast. Suck, pust och stön!

Jag vill tacka nej och jag vill säga upp mig på äldrehemmet där jag jobbar redan. Nej vet ni vad...detta orkar jag inte med just nu. Nu vill jag ha glädje i mitt liv. Visst så var det väl positivt att jag fick jobbet, men det skulle varit bättre om jag inte fått det. Då hade jag sluppit dessa jobbiga beslut som måste tas.

Nya tag

Så var det måndag igen, en ny vecka och nya tag. Pratade med chefen på dagiset, kommer inte få vikariatet på 100%, men kommer få jobb 80% fram till sommaren, och sommarjobb och förmodligen något till hösten med. Kan nog leva med det till hösten åtminstone, sen vill jag ha säkra puckar. Och jag är så glad att jag slipper jobba på äldrehemmet. Har verkligen tröttnat på det nu. Har så lust att säga upp mig, men ska prata med Bent om det först. För jag har ju inget annat fast, men det är så jobbigt att jag MÅSTE dit var tredje helg. Skulle vara skönare att kunna säga, nej jag kan inte den och den helgen. Bara ta det då man vill. Någon helg då och då.

Nu har vi besök av en klasskompis till B. A ska stanna här tills på fredag morgon. Det ska bli trevligt faktiskt. Fast jag hinner ju inte träffa honom så mycket då B och A ska jobba tillsammans och ha patienter från morgon till kväll. Men ja ja... får väl försöka klara mig ändå. Jag kan alltid se lite på tv och sitta och slappa vid datorn. Och förståss busa med katten.

Snart är det påsk också, och då ska jag hem. Hem till Falun. Det ska bli himla trevligt. Hoppas vi slipper stressa runt, ska försöka se till att ha det slappt och bara göra det vi orkar. Men hursom ska det blir trevligt att få komma till mormor igen.

Fantasier

Ja, det kanske vad det är. Men att det kommer bli något av det tror jag inte. Det bästa är att ignorera allt, men resultatet kan inte bli bra av det, för det kommer ske nästa gång. Och då kommer det bli ätter värre. Men men... det är inte jag som bestämmer.
För övrigt så kan man fantisera om en hel del. Jag har slutat att fantisera och försöker ta det som det kommer. Bättre lycka nästa gång kanske. Ringen på fingret är i alla fall ingen fantasi. Bröllopet blir om några år. Kanske förr, kanske senare. Beror på vad vi bestämmer. Blir utomlands i alla fall, det är en sak som är helt säker. Får kanske fantisera lite om det. Vill ju ha lite fantasier att drömma om. Och vill ju att fantasierna ska vara reella. Går det?

Idag vill jag ha en bra dag. Jag hade en bra dag igår, trots allt. Idag ska vi till Sverige och handla. Bs mormor ska vara med och kanske kanske ska vi åka och hälsa på B moster. Annars kommer väl dagen vara bra ändå. Det tror jag.

SMSCAMBS

Vadskulle jag gjort utan er?

B

Jag hör fortfarande din röst när du sover bredvid mig.
Jag känner fortfarande dig i mina armar. Förlåt mig för min svaghet,
jag vet inte varför den finns! Utan dig är det svårt att överleva!

För varje gång vi rör vid varandra får jag denna känsla
och varje gång vi kysser kan jag svära på att jag kan flyga.
Kan du inte känna mitt hjärta slå fort,
jag vill att det här ska bestå, behöver dig vid min sida
För varje gång vi rör vid varnadra, känner jag det oförändliga
och varenda gång vi kysser så sträcker jag mig mot himlen.
Kan du inte höra mitt hjärta slå, jag kan inte låta dig gå. Vill ha dig i mitt liv!

Dina armar är min borg, ditt hjärta är min himmel. De tar bort de tårar jag gråter.
Alla bra och dåliga händelser som vi genomgått har vi överlevt,
du får mig att resa mig när jag är nere.

För varje gång vi rör vid varnadra får jag denna känsla
och varje gång vi kysser kan jag svära på att jag kan flyga.
Kan du inte känna mitt hjärta slå fort,
jag vill att det här ska bestå, behöver dig vid min sida
För varje gång vi rör vid varnadra, känner jag det oförändliga
och varenda gång vi kysser så sträcker jag mig mot himlen.
Kan du inte höra mitt hjärta slå, jag kan inte låta dig gå. Vill ha dig i mitt liv!

För varje gång vi rör vid varnadra får jag denna känsla
och varje gång vi kysser kan jag svära på att jag kan flyga.
Kan du inte känna mitt hjärta slå fort, jag vill att det här ska bestå,
behöver dig vid min sida

Just nu!

Det händer så mycket i ens liv just nu. Kommer inte få Killingmojobbet, då skulle de ringt vid det här laget. Jag får nog inte Fjukjobbet, då skulle de ringt vid det här laget. Jag får nog inte Ekebergjobbet, i alla fall inte det på 100% men ett vikariat till sommaren på 80% kanske jag får.
Jaja... jag ska nog se över mina möjligheter. Ekeberg ska flytta och kanske utöka, och i så fall så kanske jag får mera jobb. Det är många kanske här. Sitter just nu hemma och är sjukskriven två dagar av en annan anledning. Dumt kanske, men känns okej ändå. Det är nog bra att vila lite. Har jobbat som attans de senaste tre-fyra veckorna.
Nyförlovad är jag också. Det känns bra. Även om det inte gör det för alla i släkten så gör det det för de viktigaste. För mig och min sambo. Och förståss vår lilla Theodor. Sen så gläds de viktigaste personerna runt om oss med oss också. Att ett par inte gör det, det är deras problem och inte våran. För min del kan de vara för sig själva ett tag.
Ska ringa mormor och berätta med, har varit så mycket att jag inte hunnit med det. Och så får jag höra hur det är med henne med.
Sen ska jag kolla lite på serier och kanske försöka sticka lite om Theo tillåter det.

Han sa ja!

Igår friade jag till min sambo. Minnesvärt? Njae... det var väl kanske för att han sa ja efter mycket om och men. Haha...inte så att han inte sa ja på en gång. Utan det blev bara så helt fel när jag gav ringarna. Hade gjort massa askar där ringarna hade väntat i tidigare och så fick han ett i taget med något helt annat i. Sen så hade jag köpt kinderägg som jag delat och bytt plats på leksakerna, så att sakerna i ett ägg inte hörde ihop, utan han var tvungen att öppna ett till. Och i ett ägg låg det ett garnnystan med ringen i. Han fick själv välja ägg så jag hade ingen aning om vilket ägg som var vilket. Så nr2 var ringarna. Medans jag nystade upp ringen berättade jag vad han var för mig och sen så fick han ringen. Pratade lite om bröllopet och när det ska vara. Och sen åkte vi till Peppes Pizza och åt mat. Medan vi väntade så kom jag ju på att jag aldrig frågade om han ville gifta sig med mig. Så jag tog tillbaka ringen och frågade på resturangen.
Så går det när det är överenskommet. Ringarna var ju beställda och datumet satt. Sen var planeringen inte den bästa då jag jobbat en hel del de senaste veckorna och jag har haft annat att tänka på.

Men han sa ja och vi är nu förlovade!