Områdets snyggaste kök!

Igår var vi och valde ut kök och badrum till vår lägenhet. Normalt så skulle det vara vitt kök med lite relifer på, med överskåp på ena sidan. Vad många andra har gjort är att välja till överskåp på båda sidorna. Men vi ville ha ett annat kök, inte bara vitt. Visst, det vita är snyggt det med, BR och H har så och det är snyggt. Men vi ville ha ekskåp och att det inte skulle vara någon glipa mellan överskåp och tak.
Vi åkte till Jessheim och Sigdal och satt oss för att göra först vårt kök. Den som var ansvarig från Sigdal för Flatebyjordet hjälpte oss att göra vårt kök. Han/de hade någon dataprogram som visade vårat kök från grunden, alltså det vita. Sen ändrade vi till ek (plaza), gjorde om några skåp, flyttade spisen en aning så vi kunde få bort ett 30cm skåp och sätta dit ett annat. Gjorde två dörrar till överskåpen till glasdörrar (olika storlek på skåpen, men det får gå ändå) och böt bänkplatta till skifer och ändrade diskho/slask till en snyggare. Fixade snyggare knoppar och handtag till dörrarna. Fixade inbygd diskmaskin och inbygd spis/ugn. Till slut var allt klart och vi var nöjda med resultatet, mycket nöjda.

Sen övergick vi till badrummet. Vi ville ha matchande badrum som kök så det blev ek där med. Och eftersom vi böt inredning så kunde vi byta ut ett av de fyra skåpen till fyra lådor. Tog en mindre spegel så den slutade i samma höjd som överskåpet. Och handfatet/bänkplattan som var ett och samma böt vi till svart marmor aktigt. Snyggt! Tänkte först ha skifer där med, men det skulle inte bli lika snyggt. Och sist så ändrade vi garderoberna på det stora sovrummet, köpte ett helt annan garderob, snyggare och dyrare. På lillerummet så böt vi dörr till garderoben istället.

Sen åkte vi och bestämde kakel till badrummet. Orginalkakel är bara på golvet och det var ljusgrått. Vi valde svart så det skulle matcha handfatet. Och vi vill ha kakel på väggarna, helst vill vi ha ljusgrått där, men det blir nog vitt. Och så en bård i matchande färg till golvet. Kommer bli ett snyggt badrum tror jag.
Summa summarum ökade priset på lägenheten kanske med 75000kronor, men värdet ökade också med minst det samma.

Och han på sigdal sa att vi kommer garanterat ha det snyggaste köket på Flatebyjordet. Och jag tror honom!


Igår kväll så hade vi besök av BR och H. Det var himla trevligt, gör det alltför sällan. Åt tacos och till efterrätt hade jag gjort engelsk ostkaka, cheesecake. Himla god blev den och vi serverade bär till. Sen kollade vi på en film som gick på tv. Inte alls förutsägbar, så den var faktiskt bra även med alla svängarna.

En lyckad kväll blev det efter en lyckad dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback