Knäckiga microknäck

Ja, så är årets knäck gjorda. Lite för få då vi inte hade så mycket socker. Eller ja, vi hade nog socker så det räckte men det mesta gick inte att använda av någon underlig anledning. Frågan är, vad kom först, hönan eller ägget?
Nåja... kan väl inte fövänta mig något annat i denna "pip" lägenhet så orkar inte ens bli irriterad längre. Men den enda sats knäck blev faktiskt rätt så lyckad. Trots att det blev utan knäckformar då det inte tycks finnas i Norge.

Får göra lite mera knäck imorgon om det kommit hem lite mera socker.

Receptet på microknäck som jag gjorde det är:
½ dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
1 dl Ljus sirap
1 msk flytande margarin

1 dl hackad mandel


Blanda allt utom mandeln i en skål och sätt in i micron på högsta värmen i 3 minuter. Ta ut och rör om. Sätt in i micron igen och denna gång på 5 minuter. Pröva om den är klar med att klicka i en bit i ett glas vatten. Blir den hård så är smeten klart. Häll smeten i formar eller som jag i en långpanna som är täckt med folie. Låt svalna och bryt sönder i bitar.
OBS! Smeten är väldigt varm, och det är brottom för det stelnar fort.

Smarrigt!


Idag är det da'n för da'n för doppareda'n!

GOD JUL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback