Facebook

Ja, jag har skrivit om fenomenet Facebook tidigare men gör det igen. Efter några artiklar i tidningen om att det är så farligt och att man kan bli lurad så funderar man ju lite grann. Inte på att avsluta, för jag gillar verkligen stället. Men vad är det med media? Man kan ju bli lurad överallt. Och hur lät inte snacket för inte allt för länge sen om Lunarstorm? Ny sida, nya faror. Tillverkaren av sidan är stämd och det kan hända att Facebook måste läggas ner. Är det möjligt? Det är ju miljontals användare över hela världen. Men det är ju amerika så varför inte.
Men åter till tidningsrubrikerna. En känd skribent fick sin identitet "stulen". Någon hade gått in på Facebook och använt hennes namn och blivit vän med hennes vänner. Det är förfärligt. Hur kan någon göra sådant? Lamporna lyser rött om Facebook. Även om sådana här händelser är sällsynta och för det mesta händer kända personer. Hur många kända personer finns det?

Själv så har jag hittat många gamla kontakter som jag inte har pratat med på år och dar. Några har jag blivit vän med på sidan, andra har jag hoppat det steget. Jag har inte bestämt mig om jag ska bli vän med alla jag känner igen, eller bara med dem som jag pratar med. Jag vet inte! Det är enormt roligt i alla fall. Kanske man går in där lite för ofta, men vad gör det när man är arbetssökande?
Och hur vet jag att de jag pratar med är dem de utger sig för att vara? Ja, jag vet inte riktigt. Men jag är rätt så säker på de flesta av mina kontakter. Om det är en dublett så är de väldigt duktiga och gjort en bra efterforskning. Men sen så är varken jag eller mina kontakter  några särskilt kända personer så det är väl ingen som vill ta våra identiteter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback